петък, 9 август 2024 г.

BMW 2-series Gran Coupe L: Шега или грешка?

 След като видяхме BMW 1-ва серия (F70), веднага стана ясно какво бедствие да очакваме от наследника на BMW 2-series Gran Coupe. Дали обаче сме готови за това? Пред нас са първите снимки на Gran Coupe L, което ще се предлага в Китай и от тях става ясно, че дизайнерите явно са решили да изпитат докъде може да стигне търпението на феновете на марката. Добрата новина е, че Gran Coupe L ще се предлага предимно в Китай, а лошата е, че версията с нормално междуосие която ще имаме в Европа, няма да се различава външно от това което виждаме днес. Този автомобил е резултат от безкрайни маркетингови проучвания и фокус групи, които са стигнали до извода, че китайските клиенти искат повече пространство за задните седалки в един автомобил, който по принцип е предназначен за двама души отпред.

Честно казано ни е трудно да си представим кой би си купил BMW 2-series Gran Coupe L. Може би някой, който иска да впечатли съседите си с това, че има най-дългото BMW в квартала приличащо на Kia? Или пък някой, който е убеден, че колкото по-голям е автомобилът, толкова по-голяма му е .........къщата. Снимки на интериора на BMW 2-series Gran Coupe L все още не са разпространени, но се очаква той да бъде идентичен с този на 1-ва серия - висококачествен, но малко скучен. 

Според информацията, моторната гама на модела ще повтаря тази на 1-серия, което означава, че под капака място ще намира 3-цилиндровият, 1.5 литров турбо бензинов мотор във версия на мощност от 168 к.с. или 4-цилиндровият, 2.0 литров турбо мотор който ще бъде наличен във версии на мощност от 227 или 312 к.с. При всички случаи трансмисията ще бъде 7-степенна, автоматична задвижваща предните или четирите колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар