вторник, 8 октомври 2024 г.

Новият Dodge Attitude клонинг на GAC Trumpchi Empow

 

Американската марка продължава да предлага странни модели на пазарите в Южна Америка. Докато в близкото минало Dodge предлагаше ребрандирани модели от Fiat и Mitsubishi, сега американците са се ориентирали към китайските производители. След Dodge Journey,  марката представя второто си предложение базирано на модел от GAC, а именно новото поколение на Dodge Attitude, което вече е ребаджната версия на представеният преди 3 години GAC Trumpchi Empow. От пръв поглед става ясно, че новото поколение няма нищо общо с предходното и това няма как да бъде по друг начин, тъй като китайският седан е значително по-голям от Mitsubishi Attrage, на което бе базиран предходният модел. Това означава, че Dofge Attitude вече не е бюджетен модел, а се препозиционира като фастбек от средния клас и ще се насочи пряко срещу Volkswagen JettaNissan Sentra и Honda Civic.

Новият Dodge Attitude изглежда така, сякаш дизайнерите са решили да съберат всички агресивни елементи, които са могли да намерят, и да ги залепят върху една кола. Визията до някъде оправдава това, което намираме под предния капак, а именно 1.5 литровият, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и мощност от 168 к.с. Серийно той е куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща предните колела. 

Дългият 4.7 метра модел, предлага модерен интериор и завидно багажно пространство с обем от 543 литра. Пред водача е позициониран цифров панел с два 10.2-инчови дисплея. Вътре откриваме всички модерни технологии, които можете да си представите в модел позициониран в ценовият диапазон между 13 и 15 000 долара. От интелигентни асистенти за шофиране до инфотейнмънт система, която може да ви разкаже вицове, докато сте в задръстване. А, ако бъдещите собственици са решили да отделят още средства могат да оборудват своите модели с панорамен покрив, ел. предни седалки с масажна функция и още много други функции характерни за китайските модели. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар