неделя, 3 октомври 2021 г.

GAC Trumpchi GS5 ще се предлага в Южна Америка с името - Dodge Journey

 В Китай, започва производството на новото поколение Dodge Journey, което е предназначено за пазарите в Южна Америка. Ако се питате, защо американският модел се произвежда в Китай, то отговорът е прост. Реално това е ребаджната версия на GAC Trumpchi GS5, чиято обновена версия се предлага в Китай, под името - GS4 Plus. Външно латиноамериканската версия се различава с нов дизайн на броните и радиаторната решетка, което би трябвало да спомогне за по-лесното оприличаване на модела към гамата на марката, но явно без особен успех. Така или иначе, най-печелевши са китайците, които благодарение на споразумението си със Stellantis, имат възможност да предлагат свой модел в Южна Америка, макар и под друга марка. 


Новото поколение на Dodge Journey, разполага с качествен и модерен интериор взет директно от GS4 Plus, като разликата е само в централната конзола между двете предни седалки, където скоростният лост е позициониран централно, за разлика от този в китайският модел. На разположение е цифров инструментален панел, а мултимедията идва серийно с размер на екрана от 8 или 10.1-инча. Серийно за модела се предлагат още: мултифункционалния кожен волан, двузонов климатроник, 4 въздушни възглавници, поставка за индукционно зареждане на телефони и кожен салон с ел. седалки. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван с масажиращи и вентилирани седалки, система от камери с обзор от 360 градуса, 6 въздушни възглавници, адаптивен автопилот и др. 


Под капака на Dodge Journey, място ще намира само 1.5-литровия, турбо бензинов мотор с мощност 169 к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия от Aisin. Единствена опция е задвижване само на предните колела. 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар