неделя, 3 октомври 2021 г.

Екзотични: Ineos Grenadier

 Английската марка Ineos, започва да приема поръчки за своя офроудър наречен Grenadier. Видимо дизайнът на модела е повлиян от този на предходното поколение Land Rover Defender, чието производство, бе прекратено преди няколко години. именно поради тази причина производството на Grenadier, бе многократно отлагано, тъй като Land Rover имаше многократни претенции относно своите патенти относно дизайн, но в крайна сметка съдът постанови, че няма съществени прилики с дизайна на оригинала. Сега обаче Ineos се сблъсква с нов проблем, а именно този с налаганите наказателни такси относно вредните емисии. Според информацията за всяка произведена бройка фирмата производител ще бъде длъжна да заплати около 40 000 евро наказателна такса, което силно ще повлияе на цената и числеността на произведените бройки, които трябваше да възлизат близо 25 000 годишно. Така или иначе, няма да липсват желаещи да заплатят над 100 000 евро за модела. 


Моторната гама на Ineos Grenadier, включва бензин и дизелови агрегати с работен обем от 3.0 литра и произход от BMW. Тяхната мощност ще бъде съответно 285 и 250 к.с. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела, чрез централен диференциал и редуктор за понижаване на предавателното число към колелата. Окачването е с пружини и амортисьори, но може да бъде поръчано адаптивно, въздушно такова с променлив клиренс. 


Интериорът е съобразен с последните изисквания и предлага практичност, гъвкавост и високотехнологично оборудване. Главен акцент има инфотайнмънт системата с 12.3-инчов, централно разположен дисплей, а пред водача е разположен малък циферблат за най-важната информация. Предвидени са множество места за допълнителни ключове за допълнителните приспособления, които производителят предлага, които могат да бъдат добавяни от собствениците. Recaro седалките са изработени от водоустойчива тъкан, а подът е облечен изцяло от гума. за тези, които нямат да намерение да използват своите модели извън пътя, марката предлага и луксозен интериор с кожа Алкантара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар