сряда, 26 юни 2024 г.

Volkswagen Jetta с обстоен фейслифт и нов интериор


Вместо да получат нов модел, американците ще трябва да се задоволят с нов фейслифт на един от най-евтините седани на пазара - Volkswagen Jetta. Настоящото поколение на модела се предлага от 2018 година и тъй като марката явно няма намерение да представя негов наследник го подлага на обстоен фейслифт. Новият дизайн на предната част прави седанът по-елегантен и модерен с опционалната LED светлинна лента свързваща предните светлини. Цветовата палитра предлага няколко нови цвята, а джантите са с нов дизайн. 

Седмото поколение на Volkswagen Jetta получава и изцяло нов интериор, който е пренесен директно от китайският Volkswagen Sagitar. серийно той е оборудван с 8-инчова инфо-развлекателна система с плаващ екран и гласов контрол. Пред водача място намира цифров инструментален панел с нова графика, а контрола на климатичната инсталация вече се осъществява от панел със сензорни бутони. Съобщава се, че оборудването е станало по-богато и са налични нови материали и тапицерии. Серийно за модела се предлага и подложка за безжично зареждане на телефони, както и пакета за подпомагане на шофирането IQ.Drive. 

Под капака промени няма. Там място продължават да намират 1.5 и 2.0 литровите, бензинови агрегати с мощност от 160 и 231 к.с., куплирани с 6-степенна, механична или 7-степенна, DSG трансмисия.  Спортната версия - GLI, разполага с усилена спирачна система, диференциал с ограничено приплъзване и адаптивни амортисьори. Въпреки множеството подобрения, цените на обновената Jеtta се увеличили с едва около 600 долара и сега базовата версия ще се предлага с цена от 23 220 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар