сряда, 26 юни 2024 г.

Новото Bentley Continental GT Speed и GT Speed Convertable с хибридна технология

 

Новото четвърто поколение на Bentley Continental GT и неговата открита версия Continental GT Convertable, бе представено официално във най-производителната си версия Speed с която марката се надява да предизвика по-голямо внимание към модела. Никои не крие, че това всъщност е подобрена версия на настоящият модел предлаган от 2017 година, но направените промени са толкова много, че без угризения четириместното купе може да бъде класифицирано като нов модел. От пръв поглед се вижда, че дизайнът е претърпял цялостна промяна, като за пръв път в историята на модела той е оборудван не с четири, а с два броя предни светлини. Най-вероятно новата стилистика ще бъде пренесена и в останалите модели на марката и няма да е запазена марка само за ексклузивните модели като Bacalar и Batur

За жалост интериорът е пренесен почти без промяна от настоящият модел, което най-вероятно в последствие ще бъде променено, тъй като взискателните клиенти надали ще останат очаровани от този факт. Съобщава се все пак, че звукоизолацията и електрическата архитектура са  подобрени, както и самото оборудване с разширеният вариант на пакета от асистенти подпомагащи шофирането. 

Не е тайна, че главният акцент на новото Bentley Contnental GT Speed и GTC Speed е под предния капак. Голямата новина е, че най-производителната версия Continental GT Convertable се разделя с емблематичният 6.0 литров, W12-цилиндров агрегат, който е заменен от 4.0 литров, би-турбо V8-ицилндров мотор оборудван с Plug-in хибридна система и интегриран в 8-степенната, автоматична трансмисия електромотор. Работната мощност доставяна към четирите колела възлиза на 782 к.с., а благодарение на тяговата батерия с капацитет от 25.9 кВтч., моделът може да измине до 81 км. в изцяло електрически режим. За да се възползвате от това обаче, батерията трябва да е напълно заредена, а времето за това отнема поне 2 часа и 45 минути. Въпреки значителното добавено тегло от 192 кг., динамичните характеристики са подобрени с 4 стотни и сега ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема едва 3.2 секунди. Максималната скорост от 335 км/ч. е без промяна. Новото поколение на  Contnental GT разполага с ново въздушно окачване снабдено и с активни стабилизиращи щанги свързани с 400-волтовата система на хибридната инсталация. 

Продажбите на новият модел ще започнат в края на годината с цени от 278 870 евро, като в последствие се очаква да бъде представена и базовата версия с V6-цилиндров мотор, която също ще бъде оборудвана с PHEV хибридна технология. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар