сряда, 25 септември 2024 г.

RAM Heavy Duty с фейслифт и нова моторна гама

 

Положението на американските марки в групата на Stellantis никак не е розово, което породи слухове, че вече се търси заместник на главният изпълнителен директор - Carlos Tavares. Наскоро обаче стана ясно, че концерна е отделил 19 милиарда за инвестиции в подсилването на Ram, Dodge, Jeep и Chrysler, но от разпространените изображения на обновеният RAM Heavy Duty оставаме с впечатлението, че повечето пари са хвърлени на вятъра. Фейслифтът на Ram HD се отличава с обновен и агресивен външен вид. Новият дизайн включва преработена предна решетка, която е по-голяма и нови двуредови LED предни светлини. Като цяло елегантната осанка е изчезнала от това моделно семейство, което е придобило по-грубо, офроуд излъчване. Погледнат отзад, обновената версия може да бъде различена по новият надпис на капака, който замества емблемата и леко промененият светлинен подпис на LED светлините.


 Една от най-важните характеристики на всеки тежкотоварен пикап е неговият двигател и производителност. Новият Ram HD ще предлага няколко различни опции за двигатели, включително и модифицирана версия на 6.7 литровият, 6-цилиндров, турбо дизелов мотор от Cummins. Същият ще се предлага в две версии на мощност от 375 и 426 к.с. Новият 3.0 литров, би-турбо бензинов мотор, който направи своят дебют в Обновеният Ram 1500 вече ще бъде наличен и тук с мощност от 426 и 548 к.с. Това от своя страна означава, че най-вероятно версията с V8-цлинидровият - Hemi ще отпадне от гамата на тежкотоварният модел, която би била различна без него. Все още обаче, няма официална информация относно модела, така че е възможно до има и изненади, като например наличието на 8-степенна, автоматична трансмисия. 

Интериорът на обновеният Ram HD все още не е разкрит, но там се очакват най-новите технологии, включително 12 или 14.6-инчови сензорни екрани за инфотейнмънт система, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto, както и трети екран разположен пред спътника до водача, който вече се предлага срещу доплащане за Ram 1500 серийно в Ram 1500 REV. Освен това, новият Ram HD ще предлага множество удобства за водача и пътниците, включително кожени седалки, отопляеми и вентилирани седалки, както и премиум аудио система. Безопасността е от първостепенно значение за всеки модерен автомобил и новият Ram HD няма да  прави изключение. Пикапът ще бъде оборудван с множество асистиращи системи за водача, включително адаптивен круиз контрол, система за предупреждение при напускане на лентата, автоматично спиране при аварийни ситуации и система за наблюдение на мъртвата зона. Повече информация и снимки ще бъдат добавени към този пост след официалната премиера на модела, която се очаква да се състои в края на годината. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар