вторник, 7 ноември 2023 г.

Обновеният Ram 1500 казва сбогом на емблематичният V8-цилиндров HEMI мотор

 Пет години след представянето на последното поколение RAM 1500, марката реши да освежи своят товарен модел с по-елегантен дизайн. С фейслифт версията бъдещите клиенти не получават само нова визия, ами и сериозни промени в механиката свързани с нови предложения относно моторизацията на модела. 

Освен това обновеният RAM 1500 получава и по-високотехнологичен интериор. Визуално веднага се забелязва новият 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача, цифрово огледало за обратно виждане и обновена мултимедийна система с 12 или 14.5-инчов дисплей. На борда място намира и разширен пакет от асистенти който позволява автономно шофиране от 2-ро ниво, който включва и система за следене на поведението на водача за да се увери, че по време на автономното шофиране той следи обстановката пред себе си. Срещу доплащане клиентите вече ще могат да оборудват своите модели и с инвертор за високо напрежение с мощност 2 kW. 

Най-голямата новост обаче остава скрита под предния капак. За модела вече е наличен изцяло нов 3.0 литров, 6-цилиндров редови, би-турбо мотор който ще се предлага във версия на мощност от 426 и 528 к.с. Той от своя страна заменя емблематичният V8-цилиндров HEMI  агрегат, който постепенно ще отпадне от цялата гама на марката включително и в моделите на Chrysler. Познатият V6-цилиндров, бензинов мотор с мощност 309 к.с. остава на разположение. Изцяло нова е и хибридната версия с удължен пробег оборудвана с V6-цилиндровият Pentastar, който работи като генератор за тяговата батерия с капацитет от 92 кВтч. Тя от своя страна захранва два електромотора които доставят 672 к.с. към четирите колела и ускоряват тежащият близо 3 тона модел до 100 км/ч. за 4.4 секунди. Автономията в изцяло електрически режим не се споменава, но производителят съобщава, че с едно зареждане на резервоара и пълна батерия Ram 1500 Ramcharger може да измине до 1110 км. От своя страна благодарение на технологията за бързо зареждане, собствениците могат да получат допълнителни 80 км. само след 10 минутно зареждане на батерията. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар