сряда, 25 септември 2024 г.

SAIC и GM представят концепцията Light of ASEAN в Нанинг - Китай

Концепцията “Light of ASEAN” е най-новият проект, представен от съвместното предприятие SAIC-GM-Wuling (SGMW). Тази концепция е първият електрически автомобил, създаден специално за пазара на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (ASEAN), която включва 10 държави: Индонезия, Виетнам, Лаос, Бруней, Тайланд, Мианмар, Филипини, Камбоджа, Сингапур и Малайзия. 

Light of ASEAN Concept се отличава с футуристичен дизайн, който включва големи врати наподобяващи крила на чайка, които се отварят нагоре и предоставят лесен достъп до интериора. В предната част на автомобила с Х-образни предни светлини се намира Т-образна светлинна подписка за която някои споделят, че напомня на представената в началото на миналата година Lancia Pu+Ra HPE Concept. Задната част на автомобила е оформена с тънки LED-Matrix светлини и скулптурирана задница с разделено задно крило, което придава модерен и елегантен вид. 

Подобаващо за концептуален модел, интериорът е проектиран с внимание към детайла и насочен към комфорта на возещите се. Концепцията разполага с четири седалки, като задните са в стил диван, а предните разполагат с уникален дизайн, вградени подставки за крака и наличие на така наречената - нулева гравитация. Високотехнологичният кокпит включва множество иновации, които създават усещане за бъдещето, като една от тях е системата за прозрачен капак, която проектира на стъклен панел интегриран на таблото изображение на пътната обстановка пред автомобила. 

Производителят не дава каквото и да е информация относно задвижването, но на всекиго е ясно, че Light of ASEAN Concept разчита на EV технология, което я прави екологично чиста и устойчива алтернатива на традиционните автомобили. SGMW има амбициозен план за развитие на индустриална верига за нови енергийни превозни средства в региона, като устойчивостта е в основата на тази инициатива. Концепция, която виждаме днес показва бъдещето на автомобилната индустрия в Югоизточна Азия. Със своя иновативен дизайн, модерни технологии и ангажимент към устойчивост, този автомобил е готов да промени начина, по който ще възприемаме превозните средства. Очаква се концепцията да вдъхнови бъдещи модели от групата на SGWM, които ще бъдат представени в следващите няколко години. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар