събота, 15 април 2023 г.

Lancia Pu+Ra HPE Concept ознаменува сътрудничеството на марката с мебелното студио Cassima

 Lancia току що представи концептуален модел наречен Pu+Ra HPE, стартирайки визията на бъдещите електрически модели на марката, които трябва да бъдат представени до края на десетилетието. В край на сметка, силно се надяваме съвсем малка част от визията на концептуалният модел да намери път към серийните модели. Реално обаче, това е логичното развитие на скулптурата Pu+Ra Zero, която марката показа по време на представянето на своето ново лого. Според говорител на марката концепцията дава начало на сътрудничеството с мебелното студио Cassina и притежава виртуален интерфейс наречен SALA, който ще намери място в новото поколение на Lancia Y, чиято премиера се очаква да се състои през 2024 година. С помощта на SALA, пасажерите ще могат да управляват функциите на озвучителната система, климатика и осветлението в интериора, чрез гласови команди или един единствен бутон. 

Като цяло интериора на Lancia Pu+Ra HPE Concept демонстрира новия, чист и радикален дизайнерски език на марката, благодарение на използването на емблематични и прости форми, които са далеч от автомобилният бранш. Интериора е вдъхновен от интериорният дизайн с плавна архитектура и особено внимание към детайла, което придава чистото усещане за уютен италиански дом. 

Като стана въпрос за Lancia Y, то трябва да се знае, че концептуалният модел реално е напълно действащ, тъй като разполага със задвижването, спирачната система и батерията, които ще намерят място в наследника на градският модел. Според информацията автономията достига 700 км., а времето за зареждане на батерията от 0 до 100%  ще отнема феноменалните 10 минути. Ако  тези данни са верни, то със сигурност новата Lancia Y ще направи пазарен фурор. Друг е въпроса, до колко един градски модел се нуждае от подобна автономия и краткосрочно зареждане на батерията, но така или иначе явно Stallantis, вече разполага с тази технология за своите модели. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар