събота, 15 април 2023 г.

EVO 5 е нов китайски модел за Европа с цена от под 20 000 евро

Напоследък гамата на DR, стана пребогата с новосъздадените марки - EVO, Sportequipe и IKCX, които атакуват европейският пазар с китайски модели, чиито дизайн и качество на материалите са съобразени с вкусовете на европейските клиенти. След представеният преди дни IKCX K2, сега DR представя друг модел на BAIC, чрез своята марка EVO. Това е клонинг на представеният преди две години градски кросоувър Beijing X35, който също се опита да стъпи на пазарите в Европа, но без успех. Сега моделът е претърпял значителни модернизации и е наличен под името EVO 5. Той вече е наличен в Италия и Испания, като цените там стартират от 19 900 евро. 

За задвижване EVO 5, разчита на 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 136 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват своите модели с CVT трансмисия, като при всички случаи задвижващи са само предните колела. Налична е и LPG версия с мощност 127 к.с. 

С дължина от 4.32 метра, кросоувърът предлага достатъчно място за 5 човека. Интериора е идентичен с този на китайският модел, но сега таблото е обшито с изкуствена кожа, а базовото оборудване е станало малко по-богато с мултимедия, чиито екран е 8-инчов, двузонов климатроник, пълен ел. пакет с безключов достъп, спирачен асистент, система подпомагане потеглянето при наклон, 4 въздушни възглавници и др. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар