неделя, 16 април 2023 г.

JAC представя първият EV от новата си подмарка наречен Yttrium 3

Китайската марка, която разработва своите модели с помощта на Ford и Volkswagen, сега представя първият си изцяло електрически модел от моделната линия - Yttrium. Това е компактен хеч и ще бъде изправен срещу Great Wall Ora R2 и BYD Haitun / Dolphin, като се цели предимно в женската част от клиентите на тези автомобили. Това е и причината за заобленият дизайн и светлата цветова палитра с която ще се предлагат повечето версии. 

С дължина от 4.02 метра и равен под, моделът предлага място за 5 човека. интериорът се предлага в четири разцветки, а амбиентното осветление може да се настройва в 64 цвята. Пред водача място намира семпъл 8-инчов дисплей за цифровият инструментален панел, а мултимедията разполага с 5G свързаност и гласов контрол и може да се поръча с 12.8 или 15.6-инчов дисплей. Салонът е изработен от еко кожа с предни ел. седалки с функция за вентилация, а асистентите подпомагащи шофирането доставят автономия от ниво 2. 

За задвижване JAC Yttrium 3, разчита на електромотор разположен в предната част с мощност 95 или 136 к.с. За неговото задвижване се грижат литиево-желязни батерии, които исигуряват автономия от 305, 405 или 505 км. в зависимост от капацитета на батерията. 

Продажбите на модела в Китай ще започнат от това лято, като в най-скоро верем се очакват и още три представителя в моделното семейство - по-голям хеч и два кросоувъра, чиято автономия на книга  ще достига 800 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар