неделя, 19 септември 2021 г.

BYD Haitun / Dolphin ще бъде наличен и в Европа с цени от 15 000 евро

 Китайската марка започна продажбите на своя компактен електрически хеч наречен BYD Haitun. Според информацията, дългият - 4.07 метра модел предлага място за 5 човека и е предназначен към по-младите клиенти на компанията, както в Китай, така и извън страната. Съществуват индикации, че моделът ще се предлага дори и в Европа. 

За задвижване BYD Haitun, разчита на електромотор с мощност 95, 130 или 176 к.с., чиято енергия се доставя от новите Blade, литиево-йонни батерии с капацитет от 31 и 45кВтч. Производителят гарантира, че автономията на модела в зависимост от модификацията ще варира между 300 и 405км. Времето за зареждане на батерията от 10 до 80%, отнема 30 минути, чрез бързозарядна станция, а максималната скорост обявено от производителят е между 150 и 160 км/ч., в зависимост от модификацията. 

Интериора е модерен, съобразен с изискванията на младите клиенти, като предлага високо оборудване и качествена изработка. Налице са 7-инчов, цифров инструментален панел пред водача и инфотайнмънт система с 12-инчов, плаващ екран на централната конзола, поставка за безжично зареждане на мобилни телефони, мултифункционален волан и еко материи и изкуствени кожени материали за изработката на електрическите седалки с масажна функция. Цените в Китай ще стартират от 96 800 юана, което се равнява на около 12 700 евро. На стария континент, моделът се очаква не по-рано от края на 2022 година под името Dolphin. Той ще бъде наличен в по-мощните си и богато оборудвани модификации, като цените ще стартират от около 15 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар