петък, 17 септември 2021 г.

Geometry EX3 - клонинг на Maple 30X

Новият бранд на Geely, за електрически автомобили спазва обещанието си, да представя всяка година по един нов модел. До броени дни в Китай, марката ще представи компактен кросоувър наречен Geometry EX3. Това е електрическа версия на остарелият, но обновен преди няколко месеца Geely Yuanjing X3, която се предлага и под името Maple 30X. Дизайнерите на Geometry, не са вложили много от себе си и са променили само дизайна на броните, а радиаторната решетка е заменена от безформен, пластмасов капак с емблемите на Geometry. Все пак електрическият модел се откроява с надлъжна LED лента раозположена между капака и фаровете. 



Според информацията, Geometry EX3 ще се задвижва от електромотор с мощност 95 к.с., позициониран на предния мост и задвижващ съответно предните колела. Подробности за батерията и автономията все още не се споменават, но най-вероятно те няма да се различават съществено от тези на Maple 30X. Ако се вярва на рекламните брошури обаче, зареждането на батерията трябва да отнема не повече от един час, ако тя е включена към бързозарядна станция.


Интериора е смесица от този преди фейслифта на модела и след това, като пред водача място намира цифров инструментален панел, а 8-инчовия, екран за мултимедията е интегриран в централната конзола. цени не се споменават, но имайки предвид, че марката разшири своята търговска мрежа в Израел и някои от бившите съветски републики, то ценовата политика ще бъде агресивна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар