петък, 17 септември 2021 г.

Новият Force Gurkha представен в Индия

 В Индия се състоя премиерата на новият Force Gurkha, който се предлага на местният пазар от 2008 година. Моделът е един от най-достъпните офроудъри в страната предназначен за нуждите на хората в трудно достъпните райони, които не са малко и именно поради това се радва на добър пазарен интерес. Новият модел всъщност е по-скоро модернизирана версия на предходния и няма, кой знае какви разлики, като продължава да използва остарялото шаси с твърдо окачване на двата моста с двойно предаване и заключващи се диференциали. Дизайна е еволюирал и моделът продължава да наподобява на Mercedes G - клас, като серийно се предлагат и модерни - LED, предни светлини. 


Направените промени, явно ще трябва да оскъпят модела и именно поради тази причина производителят е решил да го предлага със стария - 2.6 литров, дизелов мотор по лиценз на Mercedes, но в нова версия с мощност 91 к.с., който намира място във Force Trax Cruiser и покрива нормите Евро6. Трансмисията е 5-степенна, механична предаваща движението към четирите колела. Направените промени по окачването са намалили клиренса на модела, от което е пострадала неговата проходимост, тъй като ъглите за атакуване на препятствия са намалели със седем градуса. въможноста за преминаване на водни препятствия обаче остава без промяна от 70 см., благодарение на серийно предлаганият шнорхел. 


Интериорът е идентичен с този на 12 местният модел, като серийно се предлагат две въздушни възглавници и медийна система. Новост са индивидуалните задни седалки, които заменят познатата пейка, но най-вероятно същата ще продължава да се предлага по желание на клиентите. Продажбите на новата Gurkha в Индия, започват от октомври месец с цени от 17 700 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар