четвъртък, 16 септември 2021 г.

Нов Citroen C3 за Южна Америка и Индия

 Френската марка представя новото поколение на предлаганият в Южна Америка, компактен модел - Citroen C3. Трябва да уточним, че новият модел няма нищо общо с познатият в Европа -  Citroen C3 и е конструиран така, че да замести едновременно старият модел и южно американската версия на Citroen AirCross. Според производителят новият C3, който бе представен днес е модерен хеч модел с характеристики на кросоувър и дължина от 3.98 метра, който е идеалният първи автомобил за млади семейства. Все пак моделът е построен върху платформата на европейският му събрат, което означава, че междуосието от 2.54 метра осигурява достатъчно пространство за пет човека. 

Интериора предлага модерно оборудване с цифров инструментален панел пред водача и 10-инчов дисплей за мултимедийната система. налични са множество практични отделения за вещи, три USB-порта, климатична инсталация, ел. пакет и асистенти за подпомагане на шофирането. 

Според неофициална информация новият С3 в Южна Америка ще се предлага с 1.0 литровия, 3-цилиндров, бензинов мотор с мощност 75 к.с. и 4-цилиндровият - 1.6 литров агрегат с мощност 115 к.с. Споменава се и за 1.0 литров, турбо Flex агрегат от Fiat с мощност 130 к.с. Наличните трансмисии са механична и двудискова, предаващи движението само към предните колела. В по-късен етап на производство се очаква и изцяло електрическа версия, която най-вероятно ще се предлага само в Индия. 

Производството на модела ще се осъществява в Бразилия и Индия, като цени все още не се споменават. Продажбите трябва да започнат тази есен в Бразилия, Перу, Уругвай, Еквадор и Индия. В други държави на този етап новият Citroen C3, не се очаква. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар