понеделник, 17 април 2023 г.

Mercedes-Maybach EQS SUV (X296) с премиера в Шанхай

 Две години след представянето на Maybach EQS SUV Concept, Mercedes представи луксозната версия на своя електрически SUV модел - EQS, под името Mercedes-Maybach EQS SUV. Неговата официална премиера ще се състой по време на автосалона в Шанхай, а продажбите трябва да започнат в края на тази или началото на следващата година. Външните промени спрямо стандартната версия нe са големи, като най-отличителните черти на луксозният модел е новата декоративна решетка, новия дизайн на броните и 21 или 22-цоловите джанти, хромираните елементи и разбира се двуцветното оцветяване. 

В интериора също не се наблюдават разлики или поне в предната част. Там стои 56-инчовият Hyperscreen в комбинация с HUD дисплея с добавена реалност, висококачествена озвучителна - 4D система от Burmester с 15 високоговорителя, а за качеството на изработка няма какво да се добави. Пътниците на задните две седалки се радват на изключително луксозна обстановка с индивидуални кресла оборудвани с масажна и вентилираща функция, както и стойка за отмора на краката. На тяхно разположение са и два допълнителни екрана монтирани на гърба на предните седалки и системата за жестово командване, от която могат да се управляват функциите за щората на панорамният покрив и амбиентното осветление. 

Mercedes-Maybach EQS SUV ще се предлага с два електромотора задвижващи четирите колела с обща мощност от 658 к.с. и 950 Nm. Общото тегло на модела все още не се съобщава, но производителят твърди, че ускорението до 100 км/ч. от място става за 4.4 секунди. Максималната скорост е ограничена на 210 км/ч. с цел по-добра автономия, която би трябвало да е до 600 км. Тяговата батерия е с капацитет от 107.8 квтч., а времето за нейното зареждане чрез бързозарядна станция от 10 до 80%, отнема 31 минути. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар