понеделник, 6 септември 2021 г.

Mercedes разкрива бъдещият си луксозен SUV с концепцията - Maybach EQS SUV Concept

 Концепцията Mercedes-Maybach EQS SUV, до голяма степен ни показва, какво да очакваме от бъдещият луксозен, електрически SUV на Mercedes, който ще носи обозначението EQS. Луксозното подразделение на марката разбира се ще има своето предложение за този модел, което виждаме днес като концепция или по-скоро предпроизводствена версия. Производственият модел трябва да бъде показан през 2023 година, като до тогава най-вероятно ще претърпи някои промени свързани с дизайна на екстериора и интериора. 


Интериорът на Mercedes-Maybach EQS Concept, чиито врати са напълно автоматични, посреща своите обитатели с луксозна обстановка за четирима. Пред водача място намира 56-инчовата MBUX Hypercreen система, елементи декорирани с розова злато, бял пиано лак и подово покритие от изкуствена кожа. На втория ред седалки пасажерите се радват на индивидуални кресла с масажна функция, елегантна конзола с ваза за цветя и тъчскрийн дисплей, чрез който се управляват и функциите на креслата и работата на четиризоновият климатик. Не е забравен и хладилника за охлаждане на напитки и индивидуалните екрани за сърфиране в интернет. 


Подробности относно механиката не се съобщават. Знаем, че бъдещият Mercedes EQS SUV ще разполага с платформата на Mercedes EQS, което означава, че за задвижване ще разчита на поне два електромотора с обща мощност от минимум 500 к.с. и батерия с капацитет от 107кВтч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар