сряда, 25 септември 2024 г.

Обновената версия на Chery Omoda 5 без промяна в цената

 

Предлаганият и в Европа модел на Chery - Chery Omoda 5, получава известна актуализация, която трябва да повиши интереса към него. Chery Omoda 5 е един от най-новите и вълнуващи модели на китайския автомобилен производител. С обновен дизайн, модерни технологии и впечатляваща производителност, този SUV обещава да предложи на потребителите уникално изживяване. Обновеният модел се отличава с модерен и агресивен дизайн, който привлича вниманието от пръв поглед. Предната част на автомобила е доминирана от голяма решетка и тънки LED фарове, които придават на автомобила динамичен и спортен вид. Задната част на автомобила също е преработена, с нови LED светлини и аеродинамични линии, които подобряват общата визия и ефективност на автомобила.

Автомобилът разполага с просторен и луксозен интериор, който включва висококачествени материали и модерни технологии. Предните седалки са оборудвани серийно с подгряваща система и предлагат отлична поддръжка, а задните  могат да се сгъват за да увеличат товарното пространство. Високотехнологичният кокпит включва два 12.3-инчови екрана съответно за инструменталният панел и инфотейнмънт системата, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto, чиято графика е променена и по-четлива. Изцяло нова е централната конзола между предните седалки, която е станала по-изчистена благодарение на липсата на скоростният лост, който сега е преместен на кормилната конзола. За по-лесна и интуитивна работа с някои от системите в автомобила на нея е разположена група от физически бутони.

Обновеният Chery Omoda 5 ще бъде наличен с нова версия на 1.6-литровият турбо бензинов двигател, който развива мощност от 145 к.с. и покрива нормите Евро6Е. Този двигател е съчетан с 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, която осигурява плавно и бързо превключване на предавките. Според производителят средният разход на модела с този агрегат няма да надхвърля 7л/100км. Максималната скорост е 195 км/ч., а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч. отнема 10.1 секунди. Въпреки намалената мощност обаче има и добра новина. Въпреки подобренията, стартовата цена на  обновената версия на Omoda 5 няма да бъде увеличена. В момента, настоящият модел се предлага в Европа с цени от 28 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар