сряда, 25 септември 2024 г.

Второто поколение на Nissan Qashqai все още ще се предлага в Китай с изцяло обновена визия

 

Въпреки наличието на третото поколение Nissan Qashqai, което в началото на годината получи обстоен фейслифт, Второто поколение все още се произвежда и предлага успоредно на пазара в Китай. Явно това няма да приключи скоро, тъй като моделът произвеждан от Dongfeng, получава значителни подобрения и изцяло нова визия. След направените подобрения моделът ще се предлага под името Qashqai Glory и ще бъде наличен на пазара от октомври месец. Автомобилът разполага с широка решетка на радиатора и тънки LED фарове, които придават агресивен и модерен вид. Задната част също е обновена с нови светлини, които допълват елегантния външен вид.

Освен изцяло новата предна част, Nissan Qashqai получава и нов интериор издържан в стилът на Nissan Sylphy. Това означава, че пред водача място намира аналогов инструментален панел, а инфотейнмънт системата разполага с 12.3-инчов стоящ тъчскрийн дисплей с група физически бутони за по-лесно управление на отделните менюта, а централно на таблото са позиционирани три кръгли отвора за вентилационните отвори на климатичната инсталация. Оборудването става по-богато, като предните седалки вече могат да бъдат оборудвани и с масажна функция. Nissan Qashqai Glory е оборудван с множество иновативни технологии, които правят шофирането по-безопасно и по-приятно. Сред тях са: интелигентен спирачен асистент с разпознаване на пешеходци и велосипедисти, система за поддържане на лентата и предупреждение при наличие на обект в слепите зони и ProPILOT Assist, която подпомага водача при шофиране на магистрала.

За разлика от екстериора и интериора, то под капака на Nissan Qshqai Glory промени няма. Там място ще продължава да намира 2.0 литровият, атмосферен мотор с мощност 140 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия задвижваща само предните колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар