четвъртък, 26 септември 2024 г.

GAC Trumpchi Concept 1 е създаден с помощта на сътрудничество между GAC и Huawei

 GAC Trumpchi Concept 1 е иновативен концептуален автомобил, създаден в сътрудничество между GAC Trumpchi и Huawei. Този модел представлява визията на третото поколение дизайнерски език на Trumpchi и включва най-новите технологии на Huawei, като системата HUAWEI ADS 3.0 и интелигентния кокпит HarmonySpace. Според информацията предоставена от марката в Пекин, производственият модел на концепцията, трябва да бъде най-късно през пролетта на следващата година. 

GAC Trumpchi Concept 1 впечатлява с футуристичния си дизайн, който съчетава елегантност и модерни технологии. Седанът е с дължина от 5128 мм, ширина над 2000 мм и междуосие от 3000 мм. Тези размери осигуряват просторен интериор и стабилност на пътя. Дизайнът включва къси надвеси и дълго междуосие, което придава на автомобила динамичен и съвременен вид. Предната част се характеризира със затворена решетка, осветено лого и LED лента, която обхваща калниците и предните врати. Като цяло линиите на автомобила са плавни и минималистични, създавайки усещане за “скрита острота в мекотата” - новият дизайнерски език на Trumpchi.

Една от най-впечатляващите характеристики на GAC Trumpchi Concept 1 е интеграцията на най-новите технологии на Huawei. Системата HUAWEI ADS 3.0 включва множество сензори, като Lidar технология, множество HD камери и милиметрови радари, които работят заедно с високопроизводителна изчислителна платформа. Тази система осигурява безопасност и ефективност при шофиране, като същевременно подобрява потребителското изживяване. 

Концепцията е със затъмнени стъкла и интериорът не е разкрит, но се съобщава, че той ще разполага с интелигентен кокпит - HarmonySpace, който предлага безпроблемно и интуитивно взаимодействие с автомобила. Той е проектиран да бъде сигурен, надежден и постоянно обновяващ се с нови функции и подобрени. Ѝнфотейнмънт системата ще включва множество приложения и услуги, които правят пътуването по-приятно и удобно. Информацията сочи още, че концепцията е оборудван с технологията на GAC - Super Range Extender, която осигурява удължен пробег и по-добра ефективност на батерията, която е ключова за преодоляването на основните предизвикателства пред електрическите превозни средства, като ограничен пробег и дълго време за зареждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар