четвъртък, 26 септември 2024 г.

Restmod: Vigilante 4x4 Jeep Cherokee S

 

Vigilante 4x4 – компания, която вдъхва нов живот на класическите Jeep модели, произвеждани между 1964 и 1991 година. Марката стартира като част от JeepHeritage, компания с над 20 години опит в реставрацията на класически модели на Jeep. С времето, те решават да надградят своите умения и да създадат нещо уникално, като запазват оригиналния си външен вид, но интегрират модерни механизми и технологии. Последното творение на марката е модел базиран на Jeep Cherokee S от 1974 година, който е преминал през няколко етапа на реставрация отнели близо 36 месеца. Процесът включва използването на CAD инженеринг за подобряване на управлението, спирачките и общата производителност на автомобила, като същевременно се запазват класическите линии на дизайна.

Едно от най-впечатляващите неща за Vigilante 4x4 е мощността на техните автомобили. Те използват двигатели, които могат да достигнат до 1000 конски сили, същите като тези в модерните Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Това прави техните реставрирани Jeep модели не само красиви, но и изключително мощни и надеждни. В случаят под капака място намира тунингована версия на V10-цилиндровият агрегат от Dodge SRT Viper V10, чиито работен обем е увеличен до 9.0 литра, а мощността му възлиза на 825 к.с. Той е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към четирите колела и раздатъчна кутия Atlas-2. Спирачната система е оборудвана с 6 бутални апарати, а окачването е снабдено с пружини Eibach и амортисьори Fox Racing. 

Компанията не споделя точната цена на конкретният модел, но споменава, че собствениците ще трябва да се подготвят с поне 295 000 долара за да получат един от този модел без това да включва цената на донора, данъците и таксите които трябва да бъдат заплатени. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар