петък, 27 септември 2024 г.

Buick OMPV Concept визуализира бъдещето на MPV моделите в Китай предлагани от марката

 

Американската марка представи в Шанхай, концепцията Buick OMP (Organic Mobile Private Villa), която по всичко личи е много близо до серийно производство и ще наследи успешният MPV модел - Buick GL8. За съжаление концепцията няма нищо общо с представеният преди 3 години Buick GL8 Flagship Concept и разполага със значително по-консервативен дизайн издържан в стила - Pure Design, който марката напоследък налага в своите модели. Предната част на модела е почти вертикална, с триъгълни акценти и характерни LED светлинни елементи и уникална дифузна LED лента. Предния капак плавно преминава в обширно предно стъкло, което създава усещане за простор и откритост, а елегантният силует с плавни линии се прелива умело към задната част с низходяща линия на талията. Добре дефинирана линия на покрива и голямата стъклена площ, която скрива B, C и D колоните, придават на автомобила модерен и аеродинамичен вид. 

Интериорът на Buick OMPV Concept е проектиран да бъде гъвкав и адаптивен, като може да се трансформира в различни конфигурации в зависимост от нуждите на потребителите. Кабината може да се превърне в хол за отдих и забавление, детска стая за игра, мобилна заседателна зала или частно пространство за изпълнителни директори. Връзката с интернет позволява на различните системи на борда  да се адаптират към емоциите и предпочитанията на пътниците, като регулира осветлението и конфигурацията на интериора. Това създава по-органична и динамична среда за пътниците. На борда разбира се място намират и множество камери и сензори за позициониране, които осигуряват безопасност и комфорт по време на автономното пътуване пътуване. 

Buick не дава яснота относно задвижването на концепцията но става ясно, че то е изцяло електрическо. Серийният модел обаче най-вероятно ще се предлага и като Plug-in хибрид. С концепцията OMPV, марката не само демонстрира иновациите и технологиите, които ще бъдат включени в бъдещите нейни модели, но и подчертава и нейният ангажимент към устойчивост и екологичност. Не е случаен и фактът, че представянето на концептуалният модел съвпадна с производството на двумилионния Buick GL8 в Китай, което подчертава значението на този модел за марката. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар