петък, 2 август 2024 г.

Обновената Toyota GR Corolla – новото ниво

 

Забравете всичко, което знаете за Corolla. Обновената Toyota GR Corolla е нещо съвсем различно. Това е спортен компактен хечбек, който диша огън, изпъква с невероятна динамика и обещава шофьорско изживяване, което ще ви остави без дъх. Първото впечатление от GR Corolla е смазващо. Агресивната предна маска с голямата радиаторна решетка, широките въздухозаборници и острите линии на каросерията веднага сигнализират за спортния характер на автомобила. Задните светлини са с уникален дизайн, а големият дифузор и двойните ауспухови тръби допълват атлетичния вид.

В интериора на GR Corolla всичко е подчинено на една цел – да осигури на водача максимално удоволствие от шофирането, като реално разлики с изходящият модел няма. Спортните седалки с отлично странично сцепление, дебелото спортно кормило и металните педали създават атмосфера на истинска спортна кола. Информационно-развлекателната система с 10.2-инчов дисплей и гласов контрол е лесна за употреба и не отвлича вниманието от пътя . 

Под капака на обновената GR Corolla продължава да се крие истинското бижу – 1.6-литровият турбо двигател с три цилиндъра, развиващ мощност от 300 конски сили и максимален въртящ момент от 370 Нм. Този двигател е съчетан с новата 8-степенната, ръчна - DAT скоростна кутия от Обновената Toyota GR Yaris, която позволява автоматична смяна на предавките. Задвижването се осъществява посредством четирите колела посредством два диференциала с ограничено приплъзване. Налична е версия с 6-степенна, механична трансмисия. направени са значителни промени и по окачването, които подобряват значително стабилността като елиминират повдигането на вътрешното колели по време на остри завои. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар