петък, 2 август 2024 г.

Proton X70 отново с фейслифт и преработен интериор


Благодарение на сътрудничеството с Geely, малоазийската компания не е била никога толкова продуктивна като достига пазарен дял на местна почва от над 20%. тази седмица, две години след последното обновяване на Proton X70 бе представен поредният фейслифт на модела, който има за цел да го задържи в адекватно състояния поне в следващите две години. Промените са видими от пръв поглед благодарение на изцяло новата предна част, чиито дизайн на фаровете, радиаторната решетка и бронята е напълно нов. разликите продължават и в задната част, благодарение на променената броня. 

Освен в екстериора, значителни промени се наблюдават и в интериора. На таблото е добавена декоративен панел с амбиентно осветление покриващо гама от 72 цвята. Пред водача място продължава да намира 7-инчов цифров инструментален панел с нова графика, но инфо-развлекателната система от ново поколение вече разполага с 12.3-инчов тъчскрийн дисплей, а за по-удобното управление е предвиден и волан с нов дизайн. Напредък има и по отношение на безопасността, като на борда място намира разширен пакет от асистенти подпомагащи шофирането, които позволяват възможност за автономно шофиране от 2-ро ниво. 

Под капака обаче промени няма или поне, не толкова значими. Там място продължава да намира 1.5 литровият, 3-цилиндров турбо мотор познат от моделите на Volvo с мощност 177 к.с., куплиран с преработена 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща само предните колела. Производителят съобщава, че благодарение на новите настройки на скоростната кутия и намаленото триене на въртящите се части, средният разход е намален с 4% в сравнение с изходящият модел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар