вторник, 25 юни 2024 г.

Официални снимки на Wuling Starlight S

 

Китайската марка публикува официални снимки на своят SUV модел наречен Starlight S, който е насочен към семейните клиенти и ще се предлага във версии BEV и PHEV. След седана Wuling Starlight, това е вторият модел позициониран върху новата платформа на марката разработено съвместно General Motors и по всичко личи, че няма да бъде последният. 

По всичко личи, че за задвижване семейният SUV ще разчита на същата технология  налична и в седан версията. Plug-in хибридният Wuling Starlight S е оборудван с 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 107 к.с. в тандем с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 136 к.с. Тяговата батерия на борда ще се предлага във версии от 9.5 и 20.5 кВтч., които ще предлагат възможност за изцяло електрическо движение в рамките на 43 и 90 км. Електрическата версия от своя страна ще разчита на електромотор с мощност 204 к.с., за който са предвидени батерии с капацитет от 41.9 и 54.3 кВтч., които в най-добрият случай, на книга ще доставят автономия до 500 км. Максималната скорост при всички случаи е ограничена на 150 км/ч. 

С дължина от 4.74 метра и междуосие - 2.8 метра, достъпният SUV модел предлага достатъчно място за 5 човека. Интериорът  предлага всички удобства за пътуване с два плаващи дисплея съответно за инструменталният панел и инфо-развлекателната система и ще бъде наличен в три цветови варианта. Продажбите на Wuling Starlight S в Китай ще стартират от края на лятото, като цени все още не се съобщават. 


Обновеното Audi RS Q8 отново е най-бързият SUV на ринга

 

Почти една година след обновяването на Audi Q8, марката представя и фейслифт версията на Audi RS Q8. Освен външните промени, обновената версия на RS Q8 получава и нова модификация наречена Perfomance, която разполага с най-мощният серийно произвеждан до момента мотор на Audi. Благодарение на това, Audi RS Q8 си връща и титлата за най-бърз SUV на ринга с време от 7.36.69 минути, след като му бе отнета от Porsche Cayenne Turbo GT .

Обновеното Audi RS Q8 се задвижва от 4.0 литровият, V8-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 592 к.с., куплиран серийно с 8-степенната, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела с механичен централен диференциал. Версията Perfomance е с увеличена до 632 к.с. мощност, която му позволява да ускори до 100 км/ч. за 3.4 секунди и да достига скорост от 280 км/ч. И двете версии разполагат с адаптивно въздушно окачване, електромеханични стабилизиращи щанги, спирачна система с предни 10 бутални апарати и серийно карбон-керамични дискове. 

Промени в интериора няма, но там място намира най-новата версия на инфотейнмънт системата MIB4, както и променена графика на цифровият инструментален панел пред водача с възможност за смяна на интерфейса. Продажбите на обновеното RS Q8 ще стартират още този месец с цени от 141 900 евро. 


неделя, 23 юни 2024 г.

Екзотични: Rezvani Arsenal

 

Американската марка представя поредният си автомобил подготвен за война. Новото предложение на марката за бронирано превозни средства носи името Arsenal и се присъединява към семейството на Rezvani TankHercules и Vengence. Новият модел е базиран на Cadillac Escalade-V, но видимо е претърпял основни подобрения свързани както с механиката, така и в дизайна и оборудването. 

Екстериорът е променен радикално с дизайн наподобяващ военна бронирана машина със специално изработени за целта от въглеродни сплави с кевларени елементи с  ниво на бронировка - В6. За разлика от екстериора, то интериора на американският брониран SUV е останал непроменен, но с добавени значително количество функции за защита от атака. Моделът се предлага във версия със седем или осем места, като първият и вторият ред седалки разполагат с подгряваща система. Волана също е отопляем, а тризоновата климатична инсталация се предлага серийно. Налична е озвучителна система с 19 високоговорителя, панорамен покрив, система за нощно виждане, интерком и др. Опционалният пакет Military Edition предлага заслепяващ прожектор, OM защита, система за димна завеса с възможност за разпръскване на лютив газ, както и дръжки на вратите по които тече ток за да не могат да се отварят отвън. 

За задвижване Rezvani Arsenal разчита на V8-цилиндровият, 6.2 литров компресорен агрегат с мощност 700 к.с., куплиран с 10-степенна автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Окачването също е модифицирано с 32-инчови гуми с диаметър 22-цола. Производителят възнамерява да произведе 100 бройки от Arsenal, като цените ще започват от 225 000 долара. 



събота, 22 юни 2024 г.

Geely Emgrand с леки козметични промени

 

Представеният през 2021 година и предлаган в над 19 държави, китайски седан Geely Emgrand, получава леки козметични промени. Промените са трудно забележими, но при по-внимателно вглеждане можем да открием нова радиаторна решетка, нови LED светлини и леко променен дизайн на броните. 

Снимки на интериора все още липсват, но се предполага, че там промените също ще са по-скоро символични. Пос капака също няма промени. Там място ще продължава да намира познатият - 1.5 литров, 4-цилиндров атмосферен бензинов мотор, чиято мощност е леко увеличена и ще възлиза на 127 к.с. Серийно той вече ще се предлага с CVT трансмисия, а срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват модела с 6-степенене автоматик. Това най-вероятно ще се отрази и на цените, които сега започват от 9 600 долара. 

петък, 21 юни 2024 г.

Bugatti Tourbillon превъртя играта

 

С премиерата на Bugatti Tourbillon, марката в буквалния смисъл спря часовниците на своите конкуренти. Няма да е лъжа, ако кажем че новият хиперавтомобил е върхът на автомобилостроенето и всички опасения относно бъдещето на марката, след като същата бе предадена в ръцете на Rimac Group, могат да бъдат игнорирани. Bugatti ще живее и продължава да диктува условията в играта. За Bugatti Tourbillon тепърва ще се говори много, но ето най-важните и интересни детайли за модела. 

Дизайна видимо е еволюция на този който познаваме от Bugatti Chiron. Макар и да няма изненади във визията, Bugatti Tourbillon  прави впечатление с по-острите си линии, изразеният гръбнак и централно разположената чистачка. Вратите добавят известна показност и гарантират, че ще бъдете забелязани когато влизате или излизате от автомобила със своят стил на отваряне който производителят нарича Miura-esque. Погледнат от зад, Buagatti Tourbillon до някъде прави асоциации с McLaren P1, но това не трябва да счита като недостатък. 

Конструкцията и шасито на модела са изцяло нови и въпреки хибридната технология с която той разполага, общото тегло е сравнимо с това на Chiron и възлиза на 1995 кг., което означава, че Tourbillon е дори по-лек с 1 кг. от своят предшественик. Тяговата батерия с тегло близо 200 кг. е интегрирана в карбоновият монокок, като по този начин се осигурява пространство за добавените компоненти на хибридното задвижване, което реално също спестява значително от теглото на модела, тъй като същият вече не разполага с трансмисия задвижваща четирите колела. 

Преминавайки към интериора, не можем да останем равнодушни. Той предлага ювелирна изработка и атмосфера характерна единствено за моделите на марката. Реално купето разполага с два кокпита. Седалката на водача е неподвижна. За оптималната позиция на водача се грижат регулируемите педали и волан, който по своему е уникален със своят дизайн. Воланът е с две спици, които са свързани към кормилната колона далеч зад инструменталният панел с 5 аналогови циферблата за който може да се каже, че е произведение на изкуството. Той е дело на швейцарски часовникари с корпус изработен от титан, а множеството зъбни колела които задвижват стрелките по подобие на скъп часовник са изложени на показ. Механизмът разполага с над 600 части зъбни колела , рубини и сапфири. За да не се нарушава усещането за лукс и ювелирност, дизайнерите са скрили дисплея на инфо-развлекателната система, като същият изкача от таблото само при поискване или когато превключите на задна скорост за да покаже какво се случва зад автомобила. Забравете за каквито и да е евтини и екологични материали. За богатите и красивите е предвидено само най-доброто, но това съответно си има своята цена. Според информацията Bugatti Tourbillon струва минимум 3.8 млн. евро, без данъци и такси, а неговото производство ще бъде ограничено на 250 бройки.

След близо 20 годишната употреба на W16-цилиндровият мотор с четири турбини, новият хиперкар на марката разполага с разработен от Cosworth, изцяло нов V16-цилиндров, атмосферен мотор с работен обем от 8.3 литра и мощност 986 к.с. Той е подпомогнат от три електромотора, като два от тях задвижват предните колела, а третият е интегриран в 8-степенната, двудискова трансмисия. В резултат на това, общата мощност на хибридната система възлиза на 1775 к.с. Тяговата батерия е с капацитет от 25 кВтч. и осигурява възможност за движение в изцяло електрически режим в рамките до 70 км. 

Според официалната информация предоставена от производителят, ускорението на Bugatti Tourbillon от 0 до 100 км/ч. отнема точно 2 секунди. За 5 секунди достигате границата от 200 км/ч., а за още толкова достигате заветните 300 км/ч. Максималната скорост която може да постигнете след като пъхнете втория ключ и направите необходимите настройки е 445 км/ч. Марката гарантира, че по всяко време автомобилът безпроблемно постига скорост от 380 км/ч. Не трябва да се забравя, че все пак това е първата версия на модела, който в следващите десетина години ще бъде постоянно развиван. Очакваме също така и още негови версии, включително и такава без покрив. 


четвъртък, 20 юни 2024 г.

Restmod: HWA EVO

 

Най-чаканият рестомод вече е факт, но желаещите ще трябва да побързат, тъй като неговата продукция която се състои от 100 бройки вече е разпродадена на 75%. Уловката е, че за да притежавате рестмод на Mercedes 190E Evo ще трябва да се разделите с минимум 714 000 евро и то без данъци и такси. Той е дело на немската компания HWA AG създадена не от кого и да е , а от основателят на AMG - Ханс Вернер Ауфрехт. 

Всяка бройка на HWA EVO започва живота си от обикновен Mercedes 190, от който обаче не е останало почти нищо освен носещата конструкция, която на свой ред също е силно модифицирана и подсилена с висококачествена стомана и алуминий. Купето е изработено от въглеродни сплави, а дизайна е идентичен с този на култовият Mercedes 190E 2.5-16v Evo II с емблематичното задно крило, което в случая генерира притискаща сила от 80 кг. при скорост от 201 км/ч.. За съжаление снимки на интериора все още не са разпространени от компанията, но става ясно, че там място намират цифров инструментален панел, инфотейнмънт система и предни седалки от Recaro. 

За задвижване немският рестомод разчита на модерен 3.0 литров, V6-цилиндров би-турбо мотор с мощност 444 или 493 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиента. Той е оборудван със сух картер и изтеглен зад задния мост, което допринася за оптималното разпределение на масите на предния и задния мост. Трансмисията е 6-степенна, механична и задвижва задните колела чрез електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Окачването също е претърпяло радикални промени снабдено с двойни носачи отпред и отзад и електронно регулируеми KW амортисьори. Както можете да се досетите спирачната система също е нова и е снабдена с предни шест бутални апарати и четири бутални задни такива. Според производителят максималната скорост на модела е 270 или 298 км/ч. в зависимост от версията, като ускорението не се споменава. 


RAM 1200 ще се произвежда в Китай, но е насочен за пазарите в Латинска Америка

 

От този месец в Южна Америка и Мексико, започват продажбите на нов пикап на марката наречен RAM 1200. Тъй като марката е собственост на Stellantis не е изненада, че новият модел е базиран на Peugeot Landtrek и Fiat Titano, които от своя страна са разработени съвместно Changan. За разлика от своите събратя, RAM 1200 ще се предлага и с единична кабина въпреки, че ще се произвежда на същата поточна линия в Китай. Дизайна съответно е съобразен с настоящата дизайнерска линия на марката и се характеризира с груб външен вид. 

За задвижване RAM 1200 ще разчита на само на 2.4 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 210 к.с., куплиран серийно с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща задните колела. Срещу доплащане е налична и 6-степенна, автоматична скоростна кутия, както и  задвижването на четирите колела. В по-късен етап със сигурност моделът ще се сдобие и с дизелова версия, като за сега не става ясно дали това ще бъде 1.9 или 2.2 литровият турбо дизел. 

Интериорът е пренесен директно без промяна от споменатите модели, което означава, че пред водача място ще намира комбиниран инструментален панел и опционална мултимедийна система с 10 или 12-инчов тъчскрийн дисплей. Най-високите нива на оборудване ще разполагат с 29 асистиращи системи подпомагащи шофирането, включително и пакет от камери показващи картина с обзор 360 градуса, както и такива монтирани зад предните колела които улесняват офроуд преходите, когато това се наложи. Както стана ясно моделът ще се предлага с единична кабина с две врати, двойна кабина с 2 врати и двойна кабина с 4 врати. 



сряда, 19 юни 2024 г.

Freelander е най-новата марка рожба на сътрудничеството между JLR и Chery

 Близо 16 години след като TATA придоби Jaguar и Land Rover, индийците разбраха, че да притежаваш подобни марки и да поддържаш техният имидж не е лесна задача. Тези дни стана ясно, че ТАТА ще се обърне към дългогодишният си китайски партньор в лицето на Chery за да успее де се справи с огромната конкуренция по отношение на задаващата се електрификация, която по всичко личи, че по един или друг начин ще бъде отложена. След проведените преговори с Chery се разбра, че в най-скоро време към семейството на JLR ще се присъедини нова марка под името Freelander. Това няма да бъде моделно семейство, а съвсем нов бранд който ще предлага електрически задвижвани SUV модели базирани върху E0X платформата на китайците създадена с помощта на Huawei от която вече се възползват автомобили като: Exeed Sterra ET,  Exeed Sterra ES и Luxeed S7

Платформата E0X на Chery е с 800-волтова архитектура, като за нея е предвидено място за един или два електромотора, въздушно окачване и наличие на автономна система от 3-то ниво. Трябва да уточним, че освен чисто с електрическо задвижване, платформата може да бъде оборудвана и с EREV хибридна технология с удължен пробег. За сега няма информация към коя от двете опции ще се насочи първият модел на Fereelander, но според информацията той ще бъде представен официално пред публика не по-рано от 2026 година. 

Успоредно с това става ясно, че новите модели на Jaguar и Land Rover ще се възползват и от поостарялата вече хибридна - M3X платформа на Chery, която е основа за модели като: Exeed TXL и Exeed RX / Yaoguang и Fengyun T9. Тъй като моделите на Freelander ще се произвеждащ в Китай, то следва да заключим, че същите няма да се предлагат на пазарите в Европа и САЩ. 

Новото BMW X3 (G45) с цена от 58 000 евро


Новото поколение на BMW X3, бе представено преди броени часове с вътрешно заводско наименование - G45. Става ясно обаче, че четвъртото поколение на BMW X3 всъщност е силно модернизирана версия на настоящият модел и основан върху позната CLAR платформата на марката, като серийно всички версии ще са оборудвани с адаптивно окачване. Новият дизайн е причина моделът да е нараснал леко на дължина и ширина, но междуосието е останало без промяна. Той обаче отново ще породи полемики въпреки, че може да бъде преглътната новата шарка на радиаторната решетка, която за щастие е с точния размер. Значително по-добре изглежда М-пакета, за който обаче ще трябва да се доплати поне 2 800 евро. Производителят твърди, че благодарение на по-широката следа и подобрената устойчивост на усукване на купето допринасят за значително по-точно и сигурно управление. 

Ако екстериора донякъде е приемлив, то интериора със своят минималистичен стил подхожда повече на посредствен китайски модел, от колкото на германски премиум SUV. Пред водача място намира извит цифров панел с 12.3-инчов дисплей за инструментариума и 14.9-инчов тъчскрийн за новата iDrive 9, която по необясними причини продължава да притежава въртящият се клъстер на централната конзола въпреки, че може да бъде оборудвана с гласови и жестови команди. Естествено на борда място ще намира богат набор от асистенти за подпомагане на шофирането, чиито функции ще могат да бъдат разширени до постигане на възможност за автономно движение от ниво 2+. 

Най-добрата новина е, че новото BMW X3 (G45) ще разчита на конвенционално задвижване. Базовата версия е оборудвана с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 208 или 258 к.с., последван от 6-цилиндровият, 3.0 литров турбо мотор във версия на мощност от 398 к.с. Налична ще бъде и дизелова версия с 2.0 литров мотор и мощност от 197 к.с. Всички агрегати са оборудвани с 48-волтова, лека хибридна система и са куплирани с 8-степенната, Steptronic трансмисия предаваща движението към четирите колела. За екоактивистите е предвидена Plug-in хибридната версия - Х3 30е xDrive с 2.0 литров бензинов мотор съчетан с електромотор чиято обща мощност възлиза на 299 к.с. Благодарение на новата литиево-йонна батерия с капацитет 19.7 кВтч., моделът може да измине до 90 км. в изцяло електрически режим, чиято настройка обаче не позволява да бъдат развити повече от 140 км/ч. Пълното зареждане на батерията от нормална зарядна станция отнема 2 часа и 15 минути. 

Пазарната премиера на модела ще бъде тази есен, като цената за базовата версия ще стартира от 57 900 евро, което означава, че ще бъде с близо 20%, по-скъпо от настоящият модел. Производството на новото BMW X3 ще стартира от септември месец и ще се осъществява в САЩ и ЮАР. 

вторник, 18 юни 2024 г.

Обновеното Audi e-tron GT с повече мощност, по-големи батерии и с 20% по-висока цена

 

След обновяването на Porsche Taycan, сега идва ред да видим и обновената версия на неговият братовчед, която бе представена късно снощи. Представеният през 2021 година Audi e-tron GT, получава значителни технически ъпгрейди, благодарение на които обхвата и мощността са значително подобрени. Дизайнерите не са посмели да променят визията на модела, но благодарение на това, че базовият модел вече ще бъде наличен с новият S-пакет, то той веднага може да бъде различен от настоящият модел. 

Базовата версия - Audi S e-tron GT, вече разполага с мощност от 670 к.с., последвана от RS e-tron GT със своите 845 к.с. Новост в моделната гама на модела е версията RS e-tron GT Perfomance, която със своите 912 к.с. се превръща в най-мощният модел в историята на марката. За всички модификации е налична опцията Overboost, която доставя допълнителна мощност от 94 к.с. в рамките на 10 секунди. Според информацията най-мощната версия ,ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.5 секунди, а максималната скорост която може да постигне е ограничена на 250 км/ч. 

Всички версии са със задвижване на четирите колела и са снабдени с четири електромотора и подобрена регенеративна спирачна система, която опционално може да бъде оборудвана с въглеродно-керамични дискове с 10 бутални предни апарати. Тяговите батерии налични за модела са с капацитет от 97 или 105 кВтч., които в рамките на 18 минути могат да бъдат заредени от 10 до 80%, като за първите 10 минути вече е налична енергия достатъчна да бъдат изминати до 280 км. Освен електромоторите, батериите и спирачната система, промени са направени и на стандартното въздушно окачване, което поддържа автомобила постоянно в хоризонтално положение. Опционалното адаптивно окачване идва директно от Porsche Taycan Turbo GT, заедно с управляващият заден мост и разполага с няколко режима на работа включително и такъв специално проектиран за шофиране на писта. 

Интериора като че ли е останал на заден план, но въпреки на това веднага впечатление правят новите седалки и промененият дизайн на волана. цифровият инструментален панел пред водача е с нови графики, а опционалният панорамен покрив вече може да бъде затъмнен с помощта на бутон. Продажбите на обновеното e-ton GT ще стартират още от следващия месец с цени от 126 000 евро, което е с над 20% повече от това, което марката искаше за базовият модел преди 3 години. 




понеделник, 17 юни 2024 г.

Volkswagen Tharu XR е новото предложение на марката за Китай



До края на годината в Китай ще бъде налична нова версия на Volkswagen Tharu, която ще бъде разположена между конвенционалният модел и предлаганият от 2019 година в страната компактен кросоувър Volkswagen Tacqua. Реално обаче новият VW Tharu XR е идентичен с предлаганият в Индия и региона Volkswagen Taigun, но със силно променена визия. Китайският модел получава новата дизайнерска линия на марката, като за сега производителят все още не разкрива неговият интериор.

Според информацията с която разполагаме до момента, VW Tharu XR ще се задвижва от атмосферният - 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 115 к.с., както и от неговата версия с принудително пълнене с мощност от 160 к.с. Серийно моделът ще се предлага с механична трансмисия, а за по-мощната модификация срещу доплащане ще бъде налична и 7-степенната - DSG. Повече подробности ще бъдат добавени веднага след като станат достъпни. 

Cherry Tiggo 8L е новото попълнение в гамата на марката

 

Новата модификация на Chery Tiggo 8 ще бъде представена в своята родина като най-луксозната версия от моделното семейство и ще носи името Tiggo 8L. На пръв поглед моделът може да се характеризира като фейслифт на настоящото поколение заради новият си дизайн и нарасналите във всички посоки размери на купето, но реално това е изцяло нов модел. Дизайна като цяло е еволюция на този, който познаваме от настоящите модели на марката и приема стил с изчистени линии и скрити дръжки на вратите по подобие на Chery Tiggo 9

Chery Tiggo 8L е презентиран като семеен SUV, разполага с междуосие от 2.77 метра и ще се предлага с два или три реда седалки и съответно в конфигурация 2+3 и 2+3+2 места. Официални снимки на интериора все още липсват, но се споменава, че същият ще разполага с изкуствен интелект на бода и инфотейнмънт система с централно разположен 15.6-инчов дисплей, от който ще се управляват и повечето функции на автомобила. 

За задвижване Tiggo 8L, разчита на най-мощната версия на 2.0 литровият, 4-цилиндров турбо бензинов мотор с директно впръскване, чиято мощност възлиза на 254 к.с. Той е куплиран серийно с новата 8-степенна, автоматична трансмисия и опционално задвижване на четирите колела. Според информацията новата трансмисия допринася за по-нисък разход на гориво, който в най-добрият случай може да бъде сведен до 7.8л/100км. 

неделя, 16 юни 2024 г.

Foton Toano V ще се предлага с ДВГ, хибридно или EV задвижване

 

Китайската дъщерна марка на BAIC - Foton, представя наследника на своят товаро-пътнически модел Toano, които ще бъде пуснат на пазара от това лято под името Foton Toano V. Новият модел е изграден върху силно модифицираната платформа от настоящото поколение и ще се предлага както в товарна, така и в пътническа версия с 9, 12 и дори 15 места. 

За сега не разполагаме с подробна информация относно механиката, но информацията сочи, че новият модел ще се предлага както с конвенционално задвижване, така и като хибрид и чисто електрическа версия, като последната ще бъде налична с автономия от 300, 400 или 500 км. Конвенционалният модел ще продължава да разчита на 2.8 литровият турбо дизелов мотор от Cummins, който покрива най-новите екологични норми. Каквато и да е информация относно хибридната версия липсва, но най-вероятно тя ще бъде представена в малко по-късен етап. 

Интериорът е модерен, оборудван с цифров инструментален панел пред водача и 10.2-инчова инфо-развлекателна система. Мултифункционалният волан и климатичната инсталация са част от серийното оборудване, а срещу доплащане ще се предлага дву или тризонова климатична инсталация. 

събота, 15 юни 2024 г.

Екзотични: Hispano Suiza Carmen Sagrera

 

Испанският производител на бутикови автомобили представи още по-производителна  версия на своят електрическият суперкар Hispano-Suiza Carmen Boulogne с името Carmen Segrera. Новото предложение на марката отбелязва нейната 120 годишнина, а името е заимствано от това на жилищният квартал LaSegrera в Барселона, където се намира и първата фабрика на компанията.

Дизайна на Carmen Segrera е претърпял значителни промени и разполага с нов аеродинамичен пакет и двоен заден спойлер наподобяващ щъркелови крила, който значително увеличава притискащата сила и нивата на сцепление. 

Hispano-Suiza Carmen Segrera ще бъде ограничен в тираж, като цената за сега не се посочва. За задвижване моделът разчита на четири електромотора с обща мощност от 1115 к.с., позиционирани на задния мост, които са захранвани от тягова батерия с капацитет 103 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия от 480 км. Според информацията, ускорението на тежащият 1875 кг. електрически хиперкар от 0 до 100 км/ч. ще отнема по-малко от 2.6 секунди, като максималната скорост за сега не се съобщава. 

Ръчно изработеният интериор е без промяна, но се акцентира върху новата инфо-развлекателна система и променената графика на цифровият инструментален панел.  Както стана ясно цените все още не са известни, но имайки предвид, че Hispano-Suiza Carmen Boulogne се предлагаше с цена от минимимум 1.5 млн. евро и то без данъци и такси, то следва да заключим, че за да се сдобиете с новото предложение на марката ще трябва да добавите поне още 500 000 евро.