четвъртък, 20 юни 2024 г.

Restmod: HWA EVO

 

Най-чаканият рестомод вече е факт, но желаещите ще трябва да побързат, тъй като неговата продукция която се състои от 100 бройки вече е разпродадена на 75%. Уловката е, че за да притежавате рестмод на Mercedes 190E Evo ще трябва да се разделите с минимум 714 000 евро и то без данъци и такси. Той е дело на немската компания HWA AG създадена не от кого и да е , а от основателят на AMG - Ханс Вернер Ауфрехт. 

Всяка бройка на HWA EVO започва живота си от обикновен Mercedes 190, от който обаче не е останало почти нищо освен носещата конструкция, която на свой ред също е силно модифицирана и подсилена с висококачествена стомана и алуминий. Купето е изработено от въглеродни сплави, а дизайна е идентичен с този на култовият Mercedes 190E 2.5-16v Evo II с емблематичното задно крило, което в случая генерира притискаща сила от 80 кг. при скорост от 201 км/ч.. За съжаление снимки на интериора все още не са разпространени от компанията, но става ясно, че там място намират цифров инструментален панел, инфотейнмънт система и предни седалки от Recaro. 

За задвижване немският рестомод разчита на модерен 3.0 литров, V6-цилиндров би-турбо мотор с мощност 444 или 493 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиента. Той е оборудван със сух картер и изтеглен зад задния мост, което допринася за оптималното разпределение на масите на предния и задния мост. Трансмисията е 6-степенна, механична и задвижва задните колела чрез електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Окачването също е претърпяло радикални промени снабдено с двойни носачи отпред и отзад и електронно регулируеми KW амортисьори. Както можете да се досетите спирачната система също е нова и е снабдена с предни шест бутални апарати и четири бутални задни такива. Според производителят максималната скорост на модела е 270 или 298 км/ч. в зависимост от версията, като ускорението не се споменава. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар