четвъртък, 20 юни 2024 г.

RAM 1200 ще се произвежда в Китай, но е насочен за пазарите в Латинска Америка

 

От този месец в Южна Америка и Мексико, започват продажбите на нов пикап на марката наречен RAM 1200. Тъй като марката е собственост на Stellantis не е изненада, че новият модел е базиран на Peugeot Landtrek и Fiat Titano, които от своя страна са разработени съвместно Changan. За разлика от своите събратя, RAM 1200 ще се предлага и с единична кабина въпреки, че ще се произвежда на същата поточна линия в Китай. Дизайна съответно е съобразен с настоящата дизайнерска линия на марката и се характеризира с груб външен вид. 

За задвижване RAM 1200 ще разчита на само на 2.4 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 210 к.с., куплиран серийно с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща задните колела. Срещу доплащане е налична и 6-степенна, автоматична скоростна кутия, както и  задвижването на четирите колела. В по-късен етап със сигурност моделът ще се сдобие и с дизелова версия, като за сега не става ясно дали това ще бъде 1.9 или 2.2 литровият турбо дизел. 

Интериорът е пренесен директно без промяна от споменатите модели, което означава, че пред водача място ще намира комбиниран инструментален панел и опционална мултимедийна система с 10 или 12-инчов тъчскрийн дисплей. Най-високите нива на оборудване ще разполагат с 29 асистиращи системи подпомагащи шофирането, включително и пакет от камери показващи картина с обзор 360 градуса, както и такива монтирани зад предните колела които улесняват офроуд преходите, когато това се наложи. Както стана ясно моделът ще се предлага с единична кабина с две врати, двойна кабина с 2 врати и двойна кабина с 4 врати. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар