четвъртък, 7 декември 2023 г.

Италианският пикап с китайски корени Fiat Titano насочен към пазарите в Африка и Южна Америка


Представените в Китай, преди три години идентично еднакви Peugeot Landtrek и Changan F70 сега се сдобиват с нов събратим в лицето на Fiat Titano. По всичко личи, че новият пикап на марката ще замени Fiat Fullback, чието търсено бе крайно слабо, а неговото производство прекратено. Fiat Titano ще бъде насочен към пазарите в Латинска Америка и Африка, като визуално ще се различава от своите събратя с дизайн съобразен в стила на марката. 

На различните пазари моделът ще се предлага със съобразени за региона задвижвания. В Африка, моделът ще бъде наличен с 1.9 литровият, турбо дизел с мощност 150 к.с., докато в Южна Америка под капака място ще намира - 2.2 литровият дизелов агрегат с мощност 180 и 200 к.с. Всички версии са оборудвани с 6-степенна, механична трансмисия, като опционално ще се предлага и 6-степенна, автоматична скоростна кутия предаващи движението към задните колела. Предвидена е и версия със задвижване на четирите колела, чиито заден диференциал може да бъде оборудван със заключващ механизъм. 

Интериора се различава единствено по емблемите на волана, като оборудването ще бъде подобаващо за модели от този клас с цифров инструментален панел, мултимедия с 4G свързаност, климатик и пълен ел. пакет и др. По подобие на своите събратя и Fiat Tiatano ще се предлага с двойна и единична кабина с две и четири врати и товароносимост до 1210 кг., но версията с две врати остава достъпна само за пазарите в Африка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар