събота, 29 юни 2024 г.

Restmod: BBL R34 GT-R Skyline

 

След представянето на HWA EVO, сега феновете на рестомод автомобилите  могат да се възползват от още един класически модел от близкото минало, представен този път от японската компания Built By Legends. Тук става въпрос за възраждането на легендарният Nissan R34 Skyline GT-R. Клиентите които разполагат с подобен донор могат да бъдат сигурни, че специалистите на компанията ще обновят изцяло модела, като същевременно ще подсилят неговата конструкция и ще намалят общото тегло. Реално от предоставеният донор остава налична само клетката на купето и някои възлови детайли от окачването, а калниците, капаците, вратите и броните са заменени от такива изработени по поръчка от алуминий и въглеродни сплави.

За задвижване BBL R34 GT-R, разчита на подобрена версия на 2.6 литровият, 6-цилиндров турбо мотор, чиито работен обем е увеличена на 2.8 литра и след подобренията неговата мощност възлиза на 650 к.с. Той е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия от Getrag, предаваща движението към четирите колела. За съжаление динамичните характеристики и максималната скорост не са оповестени, но най-вероятно стрелката на скоростомера без проблем ще достига крайната скала която сочи 320 км/ч. 

Интериорът също е изцяло нов с преработено приборно табло и изобилие на кожа алкантара. Седалките също са нови изработени карбонова конструкция, а инфотейнмънт системата разполага с нов дисплей и добавени функции които дават информация за най-бърза обиколка, натоварването което изпитва водача по време на управление и др. Процесът за пълното възстановяване и преработка на даден екземпляр предоставен от клиента, отнема близо една година и струва около 450 000 долара. Фирмата предлага възможност и за частична реставрация на даден модел и от сериите R32 и R33, която включва пълното негово разглобяване, прахово почистване и ревизия на купето, както и обновяване на интериора. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар