сряда, 6 септември 2023 г.

Audi Q8 с леки козметични промени в средата на своят жизнен цикъл

 Представен преди точно 5 години и явно в средата на своят жизнен цикъл Audi Q8, получава планирани козметични промени и то предимно в предната част, тъй като производителят явно не е инвестирал значителни средства в обновяването на модела, който по всичко личи, че няма да получи наследник задвижван от ДВГ. Там веднага откриваме новата радиаторна решетка и новите матрични, LED фарове с лазерна технология за дългите светлини, които придават значително по-модерно излъчване в комплект с новият дизайн на бронята. В задната част новата версия на Q8, може да бъде различена единствено по новият светлинен подпис на LED светлините и наличието на новия дифузьор на бронята. 

Промени под капака няма. Audi Q8 ще продължава да се предлага с познатите 3.0 литрови, бензин и дизелови турбо агрегати с мощност между 231 и 340 к.с., оборудвани с 48-волтова лека хибридна система. Версията SQ8 разчита на V8-цилиндровият, би-турбо бензинов мотор с мощност 507 к.с. При всички случай трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща и четирите колела. 

За съжаление в интериора също няма, какво ново да се види в обновеното Q8. Там всичко е по старому, ако изключим новият волан с правилна кръгла форма и леко променените графики на инструменталният панел пред водача. Дори и инфотайнмънт системата е от типа MIB3, а не от MIB4, която намира място в последните модели на марката. 


В Германия, обновената версия на Audi Q8 ще стартира от 86 700 евро, като до края на годината се очаква да бъде представен и фейслифта на Audi RS Q8

Няма коментари:

Публикуване на коментар