сряда, 22 декември 2021 г.

Ще има ли между Renault и Geely общо сътрудничество?

 След прекратяването на партньорството между Dongfeng и Renault, французите не са се отказали от присъствие на китайския пазар и сега подготвят сътрудничество с друг основен китайски играч, а именно - Geely. Благодарение на това френската марка може да получи отново партньорство и с Volvo, която е собственост на Geely и да се възползва от CMA платформата на шведите. 


В резултат на тази сделка, която се очаква да стане факт до броени месеци ще бъде представена нова марка, чиито модели ще бъдат предимно Plug-in хибриди. Това от своя страна ни кара да мислим, че моделите на бъдещата марка ще бъдат своеобразни версии на моделите на Lynk&Co, но с дизайн поверен на французите, които ще отговарят и за маркетинга на бъдещата марка. 

Китайците от своя страна получават достъп до производствените мощности на марката базирани в Южна Корея, където сега се произвеждат моделите на Samsung. В този случай за тях се отваря врата и към пазара в САЩ, тъй като двете страни имат договорка за безмитна търговия. Повече подробности очакваме да станат ясни съвсем скоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар