вторник, 15 август 2023 г.

Wuling Starlight е бюджетен eлeктрически седан с цена от 19 000 евро


Китайската марка представи официалните изображения на своят изцяло нов седан наречен Wuling Starlight. Той ще се предлага с хибридно или изцяло електрическо задвижване, а неговите размери са както следва: дължина - 4.83, ширина - 1.86 и височина - 1.51 метра. Междуосието възлиза на - 2.8 метра, което гарантира вътрешно пространство достатъчно за комфортно пътуване на 5 човека. Разработен съвместно GM, Wuling Starlight е първият седан на марката и ще бъде наличен на пазара в Китай в края на лятото. 

Информацията за модела все още е оскъдна, но се знае, че той ще се предлага във версии BEV и PHEV, които визуално ще се различават една от друга в  дизайна на предната маска. За задвижване изцяло електрическата версия ще разчита на електромотор задвижващ предните колела с мощност 136 к.с. и литиево-желязна-фосфатна тягова батерия, чиито капацитет не се съобщава. Plug-in хибридната версия е оборудвана с бензинов мотор с работен обем от 1.5 литра с мощност 107 к.с.. Общата мощност на системата не се съобщава, но става ясно, че максималната скорост и при двете версии е ограничена на 145 км/ч. 

По всичко личи, че това ще бъде бюджетен модел и марката няма да има за цел да се конкурира с наложените представители в този сегмент. Очаква се цените да стартират от около 150 000 юана (18 900 евро), което не предвещава наличие на високи технологии. Въпреки това интериорът, чиито официални снимки все още липсват ще предлага модерна обстановка с цифров панел  пред водача с два сдвоени екрана и наличие на асистенти подпомагащи шофирането. Инфоразвлекателната система ще предлага функции за свързаност с различни устройство и достъп до приложения. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар