вторник, 15 август 2023 г.

Първа снимка на Galaxy E8

 Geely представи първата снимка на производствената версия на Geely Galaxy Light Concept, който бе представен в началото на годината. Тя ще носи името Galaxy E8 и ще се насочи към премиум електрическите седани на китайският пазар с конкурентна цена от около 29 000 долара. Geely Galaxy E8 е електрически седан с дължина от 5.01 метра и междуосие от 2.92 метра, чиито размери го правят съпоставим с тези на Mercedes EQE (V295). След Geely Galaxy L7 и Galaxy L6, това е третият модел на новият бранд на Geely, но за разлика от тях ще се предлага само с електрическо задвижване. 

Според официалната информация, моделът ще се задвижва от електромотор позициониран в задната част и задвижващ съответно задните колела с мощност 272 к.с. Той е е познат и от други модели на марката, като Smart #1 и  Zeekr 001. Капацитета на тяговата батерия все още не е назован, но се знае, че тя е дело на Geely, което допринася за значително намаляване на цената. Общото тегло възлиза на 2030 кг., което означава, че не трябва да очакваме кой знае, какви динамични стойности. Повече подробности очакваме да станат налични съвсем скоро, след което ще  бъдат добавени към този пост.  

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

След разпространените официални изображения на интериора става ясно, че електрическият седан на Geely, който ще се предлага под името Galaxy E8 ще бъде пуснат на пазара в края на тази година. С междуосие от 2.95 метра, моделът предлага място за 5 човека в премиум обстановка с 45-инчов, 8К дисплей и минималистичен дизайн с интелигентна климатична инсталация и изкуствен интелект управляван от най-новото поколение Qualcomm. Воланът също прави впечатление със своята многоъгълна форма, като срещу доплащане клиентите ще могат да получат и волан вдъхновен от авиацията без горна част. Налична на борда ще бъде и автономна система за шофиране с лидар технология поддържаща нива 2+ и 3. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар