неделя, 9 юли 2023 г.

Geely Galaxy L6 е Plug-in седан с мощност до 660 к.с.


След Geely Galaxy L7, китайската марка предсавя вторият модел от моделната линия Galaxy, които носи обозначението - L6. Plug-in хибридният седан ще бъде наличен на пазара в Китай от края на август месец с цени малко над 20 000 долара в зависимост от версията и ще се изправи дерктно срещу BYD Chaser 07.

Geely Galaxy L6 ще се предлага като Plug-in хибрид с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 163 к.с. и електромотор, чиято обща мощност възрлиза на  390 к.с. Двата агрегата могат да работят самостоятелно, паралелно или в режим на удължен хибрид, при който ДВГ влиза в ролята на генератор на батерията с капациет от 9.1, 18.7 или 19.1 кВтч. Според информацията моделът може да измине в изцяло електрически режим между 48 и 105 км. в зависимост от батерията, а средният разход на гориво няма да надхвърля 4.5 л/100км. Налична е версия с два електромотора и обща мощност на системата от 660 к.с., която ще се предлага само с най-голямата батерия. При всички случаи трансмисията е 3-степенна - DHT, която предава движението към предните колела до скорост от - 235 км/ч. в зависимост от версията. 

Официални снимки на интериора все още не са разпространени, но става ясно, че той няма да възприеме трите дисплея от SUV модела, но все пак ще бъде високотехнологичен с цифров инструментален панел пред водача, вертикално разположен 13.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата с изкуствен интелект и опционален HUD дисплей с добавена реалност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар