понеделник, 10 юли 2023 г.

Restmod: Eccentrica Diablo

 На хоризонта се задава още един рестмод, който този път ще принуди заклетите фенове на Lamborghini Diablo да се разделят с минимум 1.2 млн. евро, за модернизация на техните екземпляри. Този късмет обаче ще имат само 19 човека, чиито екземпляри ще трябва да преминат през комисия от специалистите на Colombini Eccentrica Cars, която да одобри тяхното модернизиране което трае между 16 и 18 месеца. 

Резултатът е впечатляващ и като птица Феникс, Diablo се превръща в един изключително красив и модерен хиперкар с фпечатляващ дизайн и най-модерна техника. Купето и претърпяло известни стилистични промени, като веднага впечатление правят новата предна решетка и LED фаровете. Реално всеки един панел на каросерията е преработен и по0лек от оригиналният, което е довело до подобряване на аеродинамиката. Въглеродни сплави, 3D принтирани елементи от титан правят купето по-твърдо и по-леко от това на оригинала. 

Пълната промяна продължава и в интериора, чиито всички пластмасови детайли са заменени от екологични сплави приятни на достъп. Наличието на алкантара допринася за усещане за лукс заедно с панелите от полиран алуминии. На борда място намират няколко дигитални дисплея в стил от 90-те години, а озвучителната система е доставяна от Marantz. 

За задвижване Eccentrica Diablo разчита на своят 5.7 литров, V12-цилиндров агрегат, който също е основно модернизиран с нови клапани и разпределителни валове, което е довело до повишаване на мощността с 58 к.с. Резултатът е 550 к.с., задвижващи задните колела, чрез 6-степенна, механична трансмисия. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 3.5 секунди, а максималната скорост която може да бъде достигната е 335 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар