четвъртък, 23 февруари 2023 г.

Geely Galaxy L7 е първият модел от новата премиум линия на марката

 Китайската марка представя нова моделна линия наречена Galaxy, която ще предлага премиум хибридни и електрически превозни средства. Плановете на Geely за новата моделна линия включват 7 модела, които трябва да бъдат представени в следващите две години. Първият от тях е Plug-in хибридният SUV, наречен - Galaxy L7, чиито продажби стартират още този месец.

До голяма степен новият модел е базиран на новият Geely Boyue L, което означава, че се уповава върху CMA платформата на Volvo. Интериора предлага място за 5 човека, а пред водача място намира 10.2-инчов, цефров инструментален панел. Мултимедията с гласов контрол разчита на 13.2-инчов, портретно разположен дисплей, а пред спътника срещу доплащане може да се поръча допълнителен 16.2-инчов дисплей с възможност за сърфиране в интернет пространството. наличен на борда ще бъде и 25.6-инчов, HUD дисплей с добавена реалност, който също ще се предлага срещу доплащане. 

Според настоящата информация, хибридната технология налична в Geely Galaxy L7 ще разполага 3 степенна - DHT трансмисия, а мощността предавана към колелата от електромотора и бензиновият агрегат ще възлиза на 390 к.с. Предвидена е и версия с два електромотора и мощност от 660 к.с. Освен в чисто електрически режим, моделът може да се управлява като паралелен хибрид, хибрид с удължена автономия при което двигателят играе ролята на генератор. В случай на нужда ДВГ може и самостоятелно да задвижва автомобила без помощта на каквато и да е електрификация- Обявеният разход на гориво е 5.2л/100км., максималната скорост която може да бъде достигната е точно 200 км/ч., а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч., отнема 6.9 секунди. Цените на Geely Galaxy L7 в Китай, стартират от 29 000 долара. За сега компанията не предвижда експорт. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар