събота, 6 август 2022 г.

Geely Boyue L представено в Китай

Китайската марка официално представи наследника на един от най-популярните си модели, а именно - Geely Boyue / Azkarra известен още и под името Atlas. Освен радикалната промяна по отношение на дизайна, новото поколение е нараснало значително и по размери и сега дължината възлиза на 4.67 метра. Това се дължи на факта, че Geely Boyue L се уповава на моделната - CMA платформа от Volvo, което означава, че в по-късен етап можем да видим и версия без обозначението - L. 

Под капака на Geely Boyue L, място намира познатият 4-цилиндров, 1.5 литров, турбо бензинов мотор във версия на мощност от 181 к.с., както и 2.0 литров, турбо мотор с мощност 218 к.с. И двете версии се предлагат серийно с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща само предните колела. До края на следващата година марката ще представи и хибридна версия снабден с 3-цилиндровия, 1.5 литров мотор и електромотор, чиято обща мощност се очаква да бъде 245 к.с.

Детайлни снимки на интериора за сега липсват, но от тийзър изображението става ясно, че там място ще намират 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и 13.2-инчов таблет за мултимедийната система работеща с 5G технология, чрез която ще се управляват и функциите на климатичната инсталация. Срещу доплащане ще бъде наличен и HUD дисплей с добавена реалност. Серийното оборудване включва и пакета за подпомагане на шофирането поддържат технология за автономно шофиране от 2-ро ниво. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар