сряда, 16 август 2023 г.

Dongfeng Paladin е китайската версия на Nissan Terra с двигател от Mitsubishi

 До края на 2013 година, Nissan XTERRA се предлагаше в Китай под името Paladin. От 2015 година японският SUV е спрян от производство, но тази седмица китайската Dongfeng,  показа новото поколение на Nissan Paladin, съобразен изцяло с  предпочитания на китайските клиенти. Още от пръв поглед става ясно, че моделът е чисто и просто китайската версия на Nissan Terra с леко променен дизайн, но изцяло нов интериор който идва от представеният миналата година подобен SUV - Dongfeng Palaso и може да се смята за негова по-луксозна версия. 

За задвижване Dongfeng Paladin, разчита на познатият 2.0 литров, турбо бензинов мотор доставян от Mitsubishi с мощност от 228 к.с. Той е куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF предаваща движението към четирите колела. Явно тази комплектация е по-предпочитана от китайците в сравнение с 2.3 литровият атмосферен бензинов мотор и 2.5 литровият, турбо дизел с които се предлага Nissan Terra. 

Както стана дума, интериорът идва от Dongfeng Rich 7 и Palaso, но материалите използване за неговата направа са с още по-добро качество, а оборудването е станало малко по-богато. Пред водача вече място намира цифров инструментален панел, но 12-инчовата мултимедийна система е запазена. В серийното оборудване на Dongfeng Paladin са включени още неща като: шибедах, пакет с камери с обзор 360 градуса, адаптивен круиз контрол, пакет от асистенти подпомагащи шофирането, климатроник, кожени ел. седалки с подгрев и вентилираща функция и др. Това обяснява и по-високата цена на Paladin в сравнение с тази на  Palaso. В Китай, Dongfeng Palaso стартира с цена от 170 000 юана, която е идентична с тази на оригинала в лицето на  Nissan Terra, но китайският модел е значително по-добре оборудван както в интериора, така и от гледна точка на механиката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар