неделя, 26 февруари 2023 г.

Geely Galaxy Light Concept визуализира бъдещо електрическо купе от новата моделна линия на марката

Успоредно с Geely Galaxy L7, китайската марка представи и концепцията Galaxy Light, която визуализира първият електрически модел на от новата серия, който ще бъде пуснат на пазара до края на тази година под името - Е8. Според производителят дизайна на Galaxy E8 е вдъхновен от естетиката на вълните съчетан с китайската култура и е презентиран като електрическо купе с четири врати. Коефициентът на челно въздушно съпротивление възлиза на Сх-0.19. 
Според малкото подробности с които разполагаме става ясно, че моделът разполага с нова система за безопасност на батерията Aegis, която ще предотвратява запалването на батерията в случаи на инцидент, а специално разработеният метален щит от 7 слоя, предпазва батерията от директни удари със скорост до 30 км/ч. Относно задвижването и характеристиките на батерията не се споменава нищо.
Високотехнологичният интериор е подобаващ за концептуален модел.  По цялата ширина на таблото пред водача и спътника е позициониран екрана за инструменталният панел и инфотайнмънт системата оборудвана с изкуствен интелект, гласов контрол и възможност за сваляне и покупки на приложения. Всички функции на автомобила включително отварянето на прозорците и вратите ще се извършват с гласови команди или чрез въртящият се клъстер на централната конзола между предните седалки. Според информацията, на борда място намира и автономна система за шофиране от 3-то ниво, а операционната система е с чипсет способен да извършва 8.1 млд. операции в секунда. Колко от всичко казано до тук ще намери място в серийният модел предстои да разберем съвсем скоро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар