сряда, 26 юни 2024 г.

Aston Martin Valiant създаден по идея на Фернандо Алонсо



Последното предложение на английската марка, чиито модели се оказаха най-дълголетните след последното проучване, носи името Valiant и видимо е базиран на Aston Martin Valour. За разлика от него, новото предложение на марката е насочена предимно за употреба на пистата, но въпреки това е напълно легален за управление по пътищата. Моделът първоначално е бил замислен като еднократна бройка поръчана от Фернандо Алонсо, но в последствие марката решава да разшири своето портфолио с тази хардкор версия, като и дава самостоятелно име. 

Aston Martin Valiant ще бъде ограничен в серия от едва 38 бройки, чиято цена ще започва от поне 2.5 млн. долара. За тази сума, собствениците получават уникален автомобил изработен с помощта на технологията от F1, ексклузивен дизайн и не на последно място емоционално изживяване по време на шофиране. Интериорът е до голяма степен пренесен директно от Valour, но централната конзола между седалките е с нов дизайн с открит механизъм на скоростният лост. Наличието на карбон е в изобилие, а спортните седалки са оборудвани с четириточкови колани. 

За задвижване Aston Martin Valiant, разчита на V12-цилиндровия, туин-турбо  5.2 литров агрегат с мощност 735 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към задните колела чрез механичен диференциал с ограничено приплъзване. Окачването е оборудвано с адаптивни амортисьори, а спирачната система разполага с карбон-керамични дискове. 

За сега производителят не е разкрил динамичните характеристики на новият си модел, но те ще станат ясни след неговата официална премиера, която ще се състои по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Първата бройка ще бъде доставена на Фернандо Алонсо, но това няма да стане по-рано есента на тази година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар