четвъртък, 27 юни 2024 г.

Hyundai Inster е бюджетен електромобил конкурент на Dacia Spring

 

Корейците представят първият си бюджетен електрически модел, който освен в Корея ще се предлага и на пазарите в Европа, Близкия изток и разбира се Азия. Неговото име е Inster и е базиран на Hyundai Casper, който явно няма да видим в Европа. Производителят не крие, че неговият модел ще се изправи директно срещу Dacia Spring и Leap T03, но все още не споменава неговите цени. Според източници близки до марката, продажбите на Hyundai Inster в Европа ще стартират от началото на 2025 година с цена под или около 20 000 евро. 

За тези пари клиентите ще получат подобаващ интериор и оборудване с два 10.2-инчови дисплея за инструментариума и инфо-развлекателната система, амбиентно осветление, пълен ел. пакет, климатик и набор от асистенти подпомагащи шофирането. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват модела с панорамен отваряем покрив, подгряване на предните седалки които лесно могат да се превърнат в легло. 

За задвижване Hyndai Inster ще разчита на електромотор с мощност от 97 или 115 к.с., захранван от батерия с капацитет от 42 или 49 кВтч. Информацията сочи, че автономията ще варира между 300 и 355 км., което е значително по-добре от показателите на електрическата  Kia Ray, която е базирана върху същата - К1 платформа на концерна. Като бонус за модела на Hyundai може да се смята възможността за бързо зареждане на батерията с функция за двупосочен заряд, която в рамките на 30 минути може да бъде заредена от 10 до 80%. Когато това се случва при нормална станция с 11kW мощност, пълният заряд отнема 4 часа и половина. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар