четвъртък, 2 септември 2021 г.

Hyundai Casper представен в Южна Корея

 Hyundai е готов със своя субкомпактен кросоувър модел, който ще бъде пуснат в продажба още тази година. Подобен тип кросоувъри се очаква да заменят сегашните градски хеч модели за да може да оправдаят цената си от минимум 15 000 евро, която ще стане стартова за автомобилите с вътрешно горене, поради наличието на множество екологични системи и такива за подпомагане на шофирането и увеличаване на безопасността, които се очаква да станат задължителни. Hyndai Casper е построен върху платформата на Hyundai I10, като дължината на модела е 3.6 метра. Дизайна няма нищо общо с този в останалите модели на марката и по-скоро напомня за японските модели от 80-те години. 


Подробна информация за модела все още липсва, но със сигурност под предния капак място ще намира 3-цилиндровия, 1.0 литров, бензинов мотор с мощност 75 к.с. и неговата турбо версия с мощност 99 к.с., куплирани с 5-степенна, механична или роботизирана трансмисия задвижващи предните колела. Версията, която ще се предлага в Индия ще бъде оборудвана с 1.2 литров, атмосферен мотор с мощност 82 к.с. Очаква се и изцяло електрическа модификация, която обаче няма да видим по-рано от 2025 година. За сега в Европа, този модел не се очаква, но най-вероятно неговото второ поколение ще бъде налично на стария континент.


Повече подробности ще станат ясни до броени дни, когато ще бъдат налични и изображения на интериора. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

След разпостранените официални снимки на интериора, става ясно, че Hyundai Casper ще предлага място за четирима, като серийното оборудване на модела включва: 7 въздушни възглавници включително и централна такава между двете предни седалки, система за предотвратяване на сблъсък, сензори за движение в пътната лента, авт. фарове и чистачки и др. Срещу доплащане за модела ще се предлага: адаптивен круиз контрол, мултимедия с 8-инчов дисплей, климатроник, мултифункционален волан и дори кожени седалки с подгрев и вентилация. В Южна Корея, моделът ще стартира с цена от 11 700 долара, а до края на следващата година ще бъде наличен на пазарите в Индия и Европа. Изцяло електрическата версия е потвърдена за 2023 година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар