четвъртък, 2 септември 2021 г.

Kia Sportage пристига в Европа с 5 места и по-късо междуосие

 Три месеца след премиерата на новото поколение Kia Sportage, сега корейците представят и 5 местната версия на модела, която ще бъде налична само на пазарите в Европа. С дължина от 4.51 метра, тази версия е с 13см. по-къса от модела, който видяхме преди няколко месеца, но багажното пространство възлиза на 511 литра. Погледнат от страни дизайна на корейският SUV, също е видимо променен. Корейският производител съобщава още, че тази версия налага нови еталони в своя сегмент по отношение на вътрешният дизайн и високоефективните силови агрегати. 


Интериорът е без промяна с два 12.3-инчови дисплея пред водача комбинирани в общ блок. Инфотайнмънт системата е с възможност за гласов контрол и онлайн актуализиране, което позволява на водача да получава последните новости относно трафика, новини и т.н. Новото електронно контролирано окачване се предлага серийно за модела, но с променени настройки. 


Пет местната версия на Kia Sportage ще се предлага с бензиновите - 1.6 турбо мотори снабдени с лека хибридна система с мощност от 150 и 180к.с., хибрид оборудван със същият бензинов мотор и електромотор, чиято мощност възлиза на 230 к.с., неговата PHEV версията с мощност 265 к.с. както и с турбо дизеловият - 1.6 литров мотор във версии на мощност о 115 и 136к.с. Стандартно базовите версии са оборудвани с механична трансмисия, но срещу доплащане за тях също ще бъде налична предлаганата серийно в по-скъпите модификации 7-степенна, двудискова трансмисия, задвижваща предните или четирите колела с няколко режима на шофиране включително и Terrain Mode. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар