сряда, 9 юни 2021 г.

Това е петото поколение на Kia Sportage

Корейците представиха официалните снимки на новото поколение Kia Sportage, чиито продажби трябва да започнат това лято. Официална информация относно техническата част обаче липсва и ще бъде добавена по-късно към този пост. Видимо моделът претърпява основна промяна, а дизайна е дело на Карим Хабиб, който е отговорен и за модела Kia EV6. От предходното поколение, дело на Питър Шраер не е останало нищо, освен вълнообразната горна линия на предното стъкло. Дизайна като цяло е революционен за модела и съобразен с вкусовите качества на клиентите от Европа и САЩ. Доказателство за това е, че моделът е разработен именно в дизайнерските студиа на марката разположени от двете страни на атлантика. 


Интериора също е радикален и предлага една изцяло нова обстановка за клиентите на модела. Пред водача място намира извит панел с два съединени екрана с размер 12.3-инча всеки, съответно за цифровият инструментален панел и инфотайнмънт системата. Най-вероятно обаче те ще са налични за по-скъпите верисии, а базовите модели да разполагат с аналогово табло или по-малки по размер екрани. На централната конзола наблюдаваме въртящ се клъстер за смяната на предавките, а като цяло качеството на материалите е подобрено. Срещу доплащане за петото поколение на Kia Sportage ще се предлагат вентилирани предни седалки, отопляем волан.

Относно агрегатите не се споменава нищо, но имайки предвид, че моделът е базиран на платформата от Hyundai Tucson, няма да е изненада, ако и двигателите на новото поколение на Kia Sportage, разполагат с лека хибридна технология. Хибридната версия с 1.6 литров, бензинов мотор също се очаква да присъства в гамата на модела. 


 Корейците представиха официалните снимки на новото поколение Kia Sportage, чиито продажби трябва да започнат това лято. Официална информация относно техническата част обаче липсва и ще бъде добавена по-късно към този пост. Видимо моделът претърпява основна промяна, а дизайна е дело на Карим Хабиб, който е отговорен и за модела Kia EV6. От предходното поколение, дело на Питър Шрайер не е останало нищо, освен вълнообразната горна линия на предното стъкло. Дизайна като цяло е революционен за модела и съобразен с вкусовите качества на клиентите от Европа и САЩ. Доказателство за това е, че моделът е разработен именно в дизайнерските студия на марката разположени от двете страни на Атлантика. 



Интериора също е радикален и предлага една изцяло нова обстановка за клиентите на модела. Пред водача място намира извит панел с два съединени екрана с размер 12.3-инча всеки, съответно за цифровият инструментален панел и инфотайнмънт системата. Най-вероятно обаче те ще са налични за по-скъпите версии, а базовите модели да разполагат с аналогово табло или по-малки по размер екрани. На централната конзола наблюдаваме въртящ се клъстер за смяната на предавките, а като цяло качеството на материалите е подобрено. Срещу доплащане за петото поколение на Kia Sportage ще се предлагат вентилирани предни седалки, отопляем волан.



Относно агрегатите не се споменава нищо, но имайки предвид, че моделът е базиран на платформата от Hyundai Tucson, няма да е изненада, ако и двигателите на новото поколение на Kia Sportage, разполагат с лека хибридна технология. Хибридната версия с 1.6 литров, бензинов мотор също се очаква да присъства в гамата на модела. Не е чудно в по-късен етап да видим и версия с удължено междуосие и трети ред седалки.



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Според официалната информация под капака на новата Kia Sportage, място намират - 1.6 литровия, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и мощност 177 к.с., както и 2.0 литровият, турбо дизел с мощност 183 к.с. серийно те са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу за доплащане бензиновата версия може да бъде поръчана с 7-степенна, двудискова трансмисия, а дизеловият агрегат може да се куплира с 8-степенна, автоматична скоростна кутия. В САЩ, моделът ще бъде наличен с 2.5 литров мотор с мощност 187 к.с. и 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща прединте или четирите колела. В по-късен етап гамата ще бъде разширена с още версии на двигателите, като ще бъдат представени и хибридни версии на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар