понеделник, 15 март 2021 г.

Официални снимки на Kia EV6

 Малко след премиерата на Hyundai Ioniq 5, KiA също представя своя изцяло електрически модел базиран върху новата глобална платформа на корейците E-GMP. Смяташе се, че този модел ще бъде производствена версия на концепцията Kia EV, но след публикуването на официалните снимки става ясно, че дизайна е по-скоро в стила на Kia Futuron, който ще стане основа за всички бъдещи модели на марката и е дело на дизайнера Карин Хабиб, който дълги години, бе отговорен за дизайна на Infiniti. Така или иначе, първият изцяло електрически модел на марката стана реалност, а официалната му премиера ще се състои до края на този месец. 


Корейците не са разпространили информация относно задвижването, но е ясно, че механиката няма да се различава коренно от своя събрат. Това означава, че за задвижване Kia EV6 ще разчита на електромотор с мощност 167к.с. и батерия с капацитет 56кВтч.Със сигурност ще бъде налична и версия с мощност 214к.с., както и такава с два електромотора задвижващи съответно четирите колела и батерия от 72.6кВтч. Автономията на модела ще възлиза между 300 и 460км. в зависимост от модификацията, а времето за зареждане до 80%, от капацитета на батерията, чрез бързозарядна станция ще отнема максимум 20 минути. Според информацията ускорението до 100км/ч. от място на най-мощната версия ще става за 3.5 секунди, като максималната скорост възлиза на 260км/ч. Всички версии са оборудвани с интелигентна рекуперативна система и вграден контролен блок за зареждане, чрез който може да се отдава електроенергия в дома до 24 часа или на други превозни средства, които се нуждаят от минимално количество енергия за да достигнат до най-близката зарядна станция. 


Интериорът е издържан в стила на последните модели на марката, но прави впечатление наличието на плаващата, централна конзола между седалките и новият волан с две спици. Пред водача е позициониран панел с два екрана, а под тях е позициониран панел със сензорни бутони за управлението на климатичната инсталация, музиката и дори навигацията, което според дизайнера ще разсейва по-малко водача по време на движение докато работи с различните системи. Няма нужда да споменаваме, че на борда място ще намират всички налични асистенти за подпомагане на шофирането, както и може би автономна система за шофиране. Производителят обръща специално внимание на факта, че всички материи в интериора са изработени от рециклируеми материали.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар