вторник, 16 март 2021 г.

Maxus T90 наличен и на пазарите в Австралия и Индия

Китайската марка Maxus, която е собственост на концерна SAIC, представя нов товарен модел позициониран над познатият Maxus T60, въпреки че използва същата платформа и механика. Като цяло обаче, новият пикап е значително по-комфортен, разполага с модерен дизайн и няма да се предлага в така наречените работни версии. Maxus T90 ще бъде наличен с двойна кабина и място за 5 човека, но с две дължини на междуосието и различен размер на товарната платформа. 


Интериора разполага с модерен инструментален панел пред водача с цифров клъстер и мултимедия с 12.1-инчов дисплей, чрез който се управляват и функциите на серийната климатична инсталация. Срещу доплащане за модела се предлагат: панорамен отварящ се покрив, кожен салон с ел. предни седалки, система с множество камери за наблюдение и обхват от 360 градуса и др. 


Под капака на Maxus T90, място намира изцяло нов 2.0 литров, би-турбо дизел с мощност 218к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните или четирите колела, чрез електромеханичен съединител. Собствениците могат да поръчат и демултипликатор за понижаване на предавките. Подготвена е и електрическа версия на модела с мощност 204 к.с. и батерия от 88.5 кВтч., която ще исигури автономия от 330 км.


Производството на новият китайски пикап стартира през май месец, като до края на годината започва и неговият експорт с емблемите на LDV. Познатият MG Extender, който се предлага и в Малайзия, също ще получи новата визия, но интериора и агрегатите остават без промяна. Цени не се споменават, но при всички случаи базовата версия на Т90, която както стана ясно е богато оборудване ще се предлага на цена над 35 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар