понеделник, 4 март 2024 г.

Karma Gyesera е първият EV модел на марката



Американската марка най-накрая съумя да представи първият си изцяло електрически модел наречен Gyesera, който обаче е базиран на хибридният Revero GT. Производителят обаче изрично съобщава, че реално моделът е основно преработен, но не споделя това дали за основа е използвана новата  модулна платформа, която марката представи преди 4 години. Факт е, че Karma Gyesera притежава собствена визия, но тук трябва да направим уточнението, че това което виждаме днес е предпроизводствена версия, която обаче не може да скрие своите корени от Fisker Karma, който датира бе представен преди цели 16 години. 

Според президента на марката Маркес Маккамон, повече от 80% от детайлите на Karma Gyesera са преработени или изцяло нови. За направата на носещата конструкция и купето е използвана комбинация от алуминий и въглеродни влакна, което свежда общото тегло до 2400 кг. Според информациятаq ускорението на модела до - 100 км/ч. от място става за - 4.2 секунди, а максималната скорост която може да достигне е - 217 км/ч. Задвижването е поверено на електромотор позициониран на задния мост с мощност 590 к.с., който черпи енергия от тягова батерия с капацитет 120 кВтч., която осигурява автономия над 500 км. 

Премиерата на производственият модел се очаква да се състои някъде през 2025 година като се съобщава, че от Karma Gyesera ще бъдат произведени 2000 бройки с цени стартиращи от поне 180 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар