събота, 4 ноември 2023 г.

Changan Qiyuan A06 е най-новото хибридно предложение на марката

 След Qiyuan A05 и A07, Changan представя третият модел на своята подмарка, която набира все по-голяма популярност в Китай. Новият модел обозначен като А06 се очаква да бъде наличен до края на тази година, като ценово той ще бъде позициониран между останалите два модела в гамата на марката. Qiyuan A06 може да се смята за по-луксозна хибридна версия на Changan Uni-V, като разликите в дизайна са минимални, но новите брони са направили хибридният модел по-дълъг с 4 см. 

За задвижване Qiyuan A06 разчита на Plug-in хибридна система, оборудвана с 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 110 к.с., куплиран с електромотор чиято мощност възлиза на 215 к.с. Трансмисията предвидена за хибридният модел е 3-степенна - електрическа предаваща движението към предните колела. За него ще бъдат налични две тягови литиево-железни батерии с капацитет от 9 или 19 кВтч., които ще осигуряват движение в изцяло електрически режим в рамките на 136 км. Според информацията средният разход на гориво няма да надхвърля 4.7л./100 км. 

В интериора разликите спрямо този на Uni-V се свеждат единствено до наличието на новите емблеми на волана, но тук клиентите ще имат възможност да персонализират своите модели като комбиниран три цвята на тапицериите. Цифровият инструментален панел пред водача се състой от три дисплея с размер от 3, 10.3 и 7-инча, допълнени от 10.3-инчов тъчскрийн тъчскрийн за инфотейнмънт системата. Оборудването на А06 е по-богато от това на Uni-V, като серийно на борда място намира автономна система за шофиране от 2-ро ниво и система за автоматично паркиране без да има нужда водачът да бъде в автомобила, а за лесният достъп до багажника е предвидена електрическа задвижвана врата, която се задейства чрез жестове с крак под бронята.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар