неделя, 5 ноември 2023 г.

Yuanhang Y6 е премиум електрически модел с автономия над 1000 км.


Първият модел на китайската премиум марка  Yuanhang, която е собственост на Dayun Grup ще бъде наличен на пазара до края на годината. Yuanhang Y6 е луксозен фастбек с дължина от 5.27 метра и междуосие от 3.13 метра и ще се предлага с цеви между 45 и 73 000 долара. За сега марката не споделя дали ще осъществява експорт, но най-вероятно до две години това ще се случи. До тогава трябва да бъдат представени и два SUV модела. 

Y6 е базиран върху  BHD платформа с 800-волтова архитектура разработена съвместно с Bosch и Huawei. Базовата версия ще се задвижва от един електромотор позициониран на задната ос с мощност от 340 к.с. За нея са предвидени две тягови батерии с капацитет от 88.4 и 100 кВтч., които осигуряват автономия между 720 и 810 км. Двумоторната версия със задвижване на четирите колела разполага с мощност от 707 к.с., които ускоряват модела до 100 км/ч. за 3.2 секунди, а обявената максимална скорост възлиза на 205 км/ч. Освен споменатите трикомпонентни литиеви батерии за едномоторната версия, тук ще бъде налична и батерия с капацитет от 150 кВтч., която ще предлага впечатляваща автономия от 1020 км. Производителят обещава, че всички модификации ще имат възможност в рамките на 10 минути да получат заряд, достатъчен за изминаването на 300 км. 

Интериорът е оборудван с 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача и 17.4-инчов вертикално разположен тъчскрийн за инфотейнмънт системата разработена от Alibaba, Не е забравен и HUD дисплей с добавена реалност, а озвучителната система идва серийно с 27 високоговорителя. Серийно на борда е наличен пакет от асистенти подпомагащи шофирането, които обособяват възможност за автономно шофиране от ниво 2+. Срещу доплащане ще бъде налична и автономия от 3-то ниво. панорамният покрив с площ от 3.2 кв. метра и електрохроматично стъкло е включено в серийното оборудване заедно с изработеният от веган кожа интериор. Задните седалки са с възможност за накланяне до 145 градуса, а подлакътника е оборудван с тъчскрийн дисплей с достъп до интернет, от който се управляват масажните и вентилиращите функции, аудио системата и тризоновата климатична инсталация. Това обаче ще бъде достъпно само за по-скъпите двумоторни версии. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар